Cal Oller

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Masos

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Sant Jaume dels Domenys

Adreça: Cantonada dels carrers núm. 11 i núm. 8

Descripció:
Mas de grans dimensions, construït en maçoneria, situat als afores de Sant Jaume dels Domenys. Es troba al costat de l'ermita dels Arquets, que junt amb altres habitatges forma un llogaret, conegut també com els Arquets.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Masia.

Estil: Obra popular.

Datació: Segle XIX.

Localització: Llogaret dels Arquets.

Descripció:

Masia molt restaurada que presenta una construcció dedicada a l'habitatge i una sèrie de dependències utilitzades en temps antics per les feines del camp. L'edificació consta de tres plantes amb coberta a dues vessants. S'hi accedeix mitjançant una escalinata. La porta és semicircular i amb dovelles de pedra. La resta de les plantes han perdut el seu caire antic al ser totalment modificades.

De les dependències del mas en destaca una que data del 1848, en la qual podem veure un sostre arquitravat fet amb bigues de fusta reforçada amb contrafort. Es conserva també una altra dependència posterior, del 1921. Les cantonades de l’estructura estan reforçades amb pedres mitjanes, a mode de carreus de factura irregular.

Notes històriques:

El lloc dels Arquets conserva restes d’època romana, com és l’aqüeducte, que sembla ser l’origen d’aquest topònim. Alguns erudits han apuntat que l’origen del mas es remunti a una vil·la romana.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Habitatge.

Adreça: Cantonada dels carrers núm. 11 i núm. 8

Telèfon: 977 677 113 Ajuntament.

Fax: 977 678 598 Ajuntament.

Lloc web: http://www.stjdomenys.altanet.org/

Adreça electrònica: ajuntament@stjdomenys.altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.296778], [1.567861]