Casa Federico Espuny

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Montsià

Municipi: Santa Bàrbara

Adreça: C/Major, 59 - C/General Coco, 2

Descripció:
Edifici construït a principis del segle XX, en un moment de màxim esplendor urbanístic del poble. Aquesta casa, com la majoria de les que es van bastir al carrer Major en aquell moment, consta d'una botiga a la planta baixa i l'habitatge i el magatzem als pisos superiors.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Eclecticisme.

Datació: 1910

Localització: Es troba al centre del casc urbà.

Descripció:

Construcció cantonera de planta quadrangular composta de planta baixa i dos pisos. Està feta de maçoneria revocada amb encoixinats a la planta baixa i els angles. També es poden observar frisos esgrafiats i petites cornises a l'alçada de cada planta. La major part de la planta baixa està ocupada per la botiga. A la primera i segona planta, on s'ubica l'habitatge, hi ha diversos balcons amb barana de ferro forjat. Corona l'edifici una balustrada d'obra.

Notes històriques:

Aquest habitatge és el tipus d'edifici característic del carrer major. Aquestes construccions consten d'un botiga a la planta baixa i habitatge i magatzem a les plantes superiors. Les dècades situades entre 1890 i 1930 són les de màxim esplendor urbanístic del municipi i el moment quan es van bastir la majoria de les cases al carrer Major, configurant l'aspecte actual del centre de urbà.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge i botiga.

Adreça: C/Major, 59 - C/General Coco, 2

Telèfon: 977 71 70 00 (ajuntament)

Fax: 977 71 92 85 (ajuntament)

Lloc web: http://www.santabarbara.cat/

Adreça electrònica: informacio@santabarbara.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.714788], [0.493994]