Cooperativa Agrícola Sant Gregori

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Arquitectura industrial, Cooperatives agrícoles

Comarca: Montsià

Municipi: Santa Bàrbara

Adreça: Carre de la Diputació, 4.

Descripció:
El primer sindicat agrícola del poble es fundà a principis del segle XX, però va fer fallida. El 1957 es creà el Grup sindical de Colonització, actualment encara en funcionament.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Industrual. Cooperativa.

Estil: Obra popular

Datació: Segle XX

Localització: Es troba a la banda oest del poble.

Descripció:

Edifici que ocupa tota l'illa de cases, format per una estructura rectangular amb teulada a doble vessant i articula en alçada en dos pisos. A la planta baixa hi ha la porta central amb muntants de pedra i al costat es veu l'estructura de la cinta de transport de les olives. Entre els dos pisos es disposa el rètol "Cooperativa agrícola de Sant Gregori" i a les golfes s'obre un ull de bou. Al costat hi ha es troba el magatzem, una estructura quadrada d'una sola planta amb porta de fusta.

Notes històriques:

L'agrupació d'agricultors es formà el 17 de febrer de 1965. Totes les instal·lacions són propietat dels socis (225). Aquestes comprenen tres premses hidràuliques, tres bombes, dos batedores, una netejadora d'olives, trulls i magatzems. Anteriorment a aquesta agrupació, el 1913 es formà el sindicat Agrícola, promogut per Mossèn Millan, que var fer fallida. Durant la Guerra Civil, el 1937, els grups revolucionaris varen convertir l'església parroquial en Sindicat Agrícola. L'any 1957 es va formar el Grup sindical de Colonització, núm. 1531, que a l'actualitat encara funciona.

Titularitat: publica

Estat de conservació: Mitjà

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Cooperativa agrícola

Adreça: Carre de la Diputació, 4.

Telèfon: 977718136

Fax: 977718136

Lloc web: http://www.santabarbara.cat/

Adreça electrònica: coop@sangregorio.e.telefonica.net

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.714001], [0.489682]