Societat agrària de transformació nº 2.102

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Arquitectura industrial, Cooperatives agrícoles

Comarca: Montsià

Municipi: Santa Bàrbara

Adreça: Passeig de les escoles, 71.

Descripció:
Construcció del segle XX situada a l'extrem nord-est de la població. Els seus orígens es remunten a 1957 quan es va fundar el Grup Sindical de Colonització.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Industrial. Sindicat agrícola.

Estil: Obra popular

Datació: Segle XX

Localització: Es troba a l'extrem nord-est, als afores del poble.

Descripció:

Conjunt format per diferents edificis adossats que s'han anat construint segons les necessitats de creixement de la societat agrària. L'edifici situat en primer terme presenta una planta rectangular i s'articula en una sola planta. La façana disposa d'una porta central de mig punt rebaixat i brancals de pedra. A banda i banda es troben un conjunt de finestres amb muntants i llinda de pedra. Es corona amb un ràfec prominent i una teulada a doble vessant. A l'interior hi ha les oficines i les sales de premsat i magatzem d'olives. A la part dreta hi ha l'accés a la nau rectangular on es troben les instal·lacions del vi. A la part posterior d'aquest edificis hi ha tres naus de tipus industrial que formen part de les instal·lacions annexes de la societat.

Notes històriques:

L'any 1957 es va fundar el Grup Sindical de Colonització núm. 1513, amb un total de 80 socis i les seccions dedicades a l'oli i el vi. Es va inaugurar el 4 de desembre de 1957, dia de la festa major de Santa Bàrbara. Als anys 80 del segle XX es va transformar en sindicat societat agrària. A part d'aquesta organització hi existien altres com el sindicat Agrícola (1913), promogut per Mossèn Millan, i el de 1937, impulsat pels grups esquerrans que van habilitar l'església parroquial com a seu. El 1965 es va crear la Cooperativa Agrícola de Sant Gregori.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Sindicat agrícola

Adreça: Passeig de les escoles, 71.

Telèfon: 977 71 70 00 (ajuntament)

Fax: 977 71 92 85 (ajuntament)

Lloc web: http://www.santabarbara.cat/

Adreça electrònica: informacio@santabarbara.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.717520], [0.501448]