Molí la Vella

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Molins

Comarca: Montsià

Municipi: Sénia, La

Adreça: Vora del riu Sénia

Descripció:
El Molí la Vella és un edifici que antigament s'utilitzava com a molí fariner, després es va convertir en fàbrica de paper i, més tard, es va aprofitar com a fàbrica de gel, ja que disposava d'un extraordinari clima per la seua situació a la vora del riu.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Industrial. Molí.

Estil: Obra popular

Localització: Situat a la vora del riu Sénia

Descripció:

El Molí la Vella és una construcció localitzada a la vora del riu Sénia que antigament s'utilitzava com a molí fariner, després es va convertir en fàbrica de paper i, més tard, es va aprofitar com a fàbrica de gel, ja que, per la seva situació al costat del riu, disposava d'un extraordinari clima. Es tracta d'una construcció amb una planta baixa i tres plantes en alçada des de la vessant de riu, que es troba en molt bones condicions. L'element més característic de l'edifici és la façana de riu que reflecteix l'estructura típica d'una fàbrica de paper amb nombroses finestres de ventilació. Als baixos i primera planta, s'ha ubicat un centre d'interpretació amb antigues eines del camp i altres elements relacionats amb els usos del riu Sénia i l'activitat molinera.

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Espai municipal

Observacions:

S'han condicionat algunes sales de treball, una cuina i altres estances per aprofitar la construcció com a edifici municipal, el qual es troba a disposició de l'Ajuntament i de totes les entitats locals, per tal d'organitzar-hi cursos, tallers, exposicions, tasts, etc.

 

Adreça: Vora del riu Sénia

Telèfon: 977 713 000 (ajuntament)

Fax: 977 57 01 68 (ajuntament)

Lloc web: http://www.lasenia.cat/index.php

Adreça electrònica: turisme@lasenia.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.627232], [0.283971]