Antic Hotel Continental

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Tarragonès

Municipi: Tarragona

Adreça: Carrer d'Apodaca, 30 / Carrer de Barcelona, 1-3.

Descripció:
Edifici modernista de l'Antic Hotel Continental, construït el 1908 i 1922 per l'arquitecte Josep Maria Pujol de Barberà.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Modernisme

Datació: 1908 i 1922

Localització: A la part baixa de la ciutat.

Descripció:

La Fonda de Catalunya, la Posada del Jardín Barcelonés, la Fonda Madrid... aquest indret del carrer Apodaca, a prop del port, sempre havia acollit establiments hotelers, però el Gran Hotel Continental va ser, amb diferència, fins als anys 20, el més celebrat, amb serveis de gran luxe per a l'època: cafè-restaurant, salons decorats per pintors de prestigi, cinquanta habitacions i cambra fosca per als fotògrafs. L'encarregat de les obres de transformació de l'edifici, l'any 1908, va ser Josep M. Pujol de Barberà, que seria arquitecte municipal més de quaranta anys. Va escollir un Modernisme franco-belga, floral i amb coup de fouet que es concentra en les vistoses motllures de pedra artificial dels balcons i de les llindes de les finestres. L'estructura original del 1908 va quedar molt transformada per les reformes dels anys 1922 i 1946 a càrrec d'Antoni Pujol Sevil. L'edifici també es coneix com a Banc Mercantil de Tarragona perquè el va allotjar als baixos a partir del 1929.

 

Titularitat: privada

Estat de conservació: bo

Bibliografia:

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

 

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Exterior.

Ús i funció actual: Habitatge.

Adreça: Carrer d'Apodaca, 30 / Carrer de Barcelona, 1-3.

Telèfon: 977 250 795 (Turisme)

Lloc web: http://www.tarragonaturisme.cat/

Adreça electrònica: turisme@tarragona.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.1118136], [1.2505355]