Casa Bofarull

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Tarragonès

Municipi: Tarragona

Adreça: Rambla Nova, 37 / Carrer de Sant Agustí, 14.

Descripció:
Edifici projectat per l'arquitecte Josep Maria Pujol de Barberà, d'estil noucentista, el 1921 i acabat de construir el 1922.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Noucentisme.

Datació: 1921-1922

Localització: Al nucli urbà.

Descripció:

El 1921 la propietària Dolors Bofarull Pallarès va encarregar aquest elegant edifici de planta baixa, tres pisos i àtic, amb façana a dues vies importants, a l'arquitecte municipal Josep M. Pujol de Barberà. La composició de les façanes, exemples de l'arquitectura noucentista dels anys vint amb influències de la Sezession vienesa, és ordenada i té com a protagonistes quatre grans pilastres, d'ordre gegant, rematades amb òvals, capitells dòrics, i una parella de mènsules cadascuna, que divideixen la façana verticalment en tres crugies. La del mig, més ampla, conté una tribuna de dues alçades i un balcó. Horitzontalment també es donen tres divisions: la planta de carrer, els tres pisos emmarcats per les pilastres, i l'àtic, separat per una ampla cornisa sobre la qual s'assenten els balcons, sota el doble coronament unit per una barana que encinta les façanes, i un acurat treball de ferreria als balcons. Durant la Guerra Civil fou la seu de la CNT. Als anys 40 s'hi feren obres de reforma.

Tipus: BCIL, Be Cultural d'Interès Local

Publicació: PLA D'ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL DE TARRAGONA - 4a REVISIÓ DEL PLA GENERAL D'ORDENACIÓ URBANA ¿ GENER 2011.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Bibliografia:

AJUNTAMENT DE TARRAGONA: Catàleg municipal de monuments, edificis, ambients urbans i altres béns immobles. Tarragona, gener 2011.

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura noucentista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

 

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Exterior.

Ús i funció actual: Habitatge.

Adreça: Rambla Nova, 37 / Carrer de Sant Agustí, 14.

Telèfon: 977 250 795 (Turisme)

Lloc web: http://www.tarragonaturisme.cat/

Adreça electrònica: turisme@tarragona.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.1148848], [1.2545323]