Casa Rosell

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Tarragonès

Municipi: Tarragona

Adreça: Rambla Nova, 2 / Baixada de Toro 1-5.

Descripció:
Edifici projectat per l'arquitecte Francesc de Paula Morera Gatell, d'estil noucentista, el 1930.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Noucentisme

Datació: 1930

Localització: Al nucli urbà.

Descripció:

Aquest gran edifici va néixer amb la voluntat de monumentalitzar el final de la Rambla, al Balcó del Mediterrani. Morera Gatell va projectar un edifici noucentista monumentalista amb una torre cilíndrica cantonera rematada amb un mirador i una cúpula brunellescciana recoberta de pissarra entre els amples nervis, i col·locada sobre un tambor. La utilització de materials de primera qualitat en pedra i ferro, una composició academicista amb ornamentació Beaux Arts, i un autor molt experimentat -arquitecte municipal de Lleida des del 1906-, asseguraven uns bons resultats. La façana de la Rambla és més curta, només té un cos, que la de la baixada de Toro, que té tres cossos, que es perllonga amb unes cotxeres i incorpora dos pisos per compensar el desnivell, amb una tribuna a l'alçada del pis principal. A banda d'aquest mirador privat amb balcó superior, tot el principal s'encinta amb un balcó corregut amb balustrada que es reprodueix al coronament.

Tipus: BCIL, Be Cultural d'Interès Local

Publicació: PLA D'ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL DE TARRAGONA - 4a REVISIÓ DEL PLA GENERAL D'ORDENACIÓ URBANA ¿ GENER 2011.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Bibliografia:

AJUNTAMENT DE TARRAGONA: Catàleg municipal de monuments, edificis, ambients urbans i altres béns immobles. Tarragona, gener 2011.

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura noucentista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

 

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Exterior.

Ús i funció actual: Habitatge.

Adreça: Rambla Nova, 2 / Baixada de Toro 1-5.

Telèfon: 977 250 795 (Turisme)

Lloc web: http://www.tarragonaturisme.cat/

Adreça electrònica: turisme@tarragona.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.1137298], [1.2560456]