Casa Salas Ricomà

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Tarragonès

Municipi: Tarragona

Adreça: Rambla Nova, 25 / Carrer de Girona 13b.

Descripció:
La Casa Salas Ricomà és l'obra més plenament modernista de la ciutat de Tarragona, per cronologia i per estil. Obra de Ramon Salas Ricomà, projectda el 1907.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Modernisme

Datació: 1907

Localització: A la Rambla.

Descripció:

La Casa Salas Ricomà és l'obra més plenament modernista de Tarragona, per cronologia i per estil. Va ser projectada pel llavors arquitecte municipal, diocesà i del Ministerio de Fomento, Ramon Salas, un personatge singular, fundador de la Societat Arqueològica, i restaurador de monuments. Per a la casa pròpia va escollir el millor indret, el capdamunt de la Rambla Nova, llavors un roquerar; un estil historicista medieval i els millors materials: la pedra treballada per a llindes, tribuna i pinacles; i el ferro forjat a la porta principal i als balcons. L'estructura de la façana és força simple, recoberta de carreus encoixinats. Tot el seu pes recau en l'ornamentació esculturada, en la gran tribuna decagonal del xamfrà i en el coronament imaginatiu i profusament decorat que li donen l'aire de palauet urbà de tipus gòtic venecià. Salas va dedicar la seva vida de solter i part de la seva herència a la ciutat i els baixos són d'una germandat que hi desa els passos de Setmana Santa.

Tipus: BCIL, Be Cultural d'Interès Local

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Bibliografia:

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Exterior.

Ús i funció actual: Habitatge.

Adreça: Rambla Nova, 25 / Carrer de Girona 13b.

Telèfon: 977 250 795 (Turisme)

Lloc web: http://www.tarragonaturisme.cat/ca/

Adreça electrònica: turisme@tarragona.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.1144807], [1.2552633]