Torre Fonts

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Torres i muralles

Comarca: Tarragonès

Municipi: Tarragona

Adreça: Via Augusta, 32 / Carrer d'Huyà, 1-3.

Descripció:
Xalet projectat per l'arquitecte Pau Monguió Segura, d'estil noucentista, el 1928.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Noucentisme.

Datació: 1928-1929

Localització: Al nucli urbà.

Descripció:

Pau Monguió Segura va promoure la Ciutat-jardí Monguió de Tarragona, amb el seu fill Pau Monguió Fonts i altres arquitectes, en uns terrenys de la seva propietat en la darrera etapa de la seva dilatada vida professional: ja havia estat arquitecte municipal de Tarragona, Tortosa i Terol, on va ser l'introductor del Modernisme. El millor xalet que es conserva és el de Pilar Fonts de Barberà, als quatre vents i amb jardí, a l'entrada de la urbanització. Té un cos horitzontal que domina sobre el vertical -l'altre cos vertical, a ponent, no es va arribar a construir- i uns magnífics esgrafiats en blanc i blau que són el tret distintiu de la façana. Té un semisoterrani i tres pisos al cos més alt. La geometrització dels volums indica l'inici de la transició cap al Racionalisme: les tribunes ja són rectangulars, i ni tan sols l'ornamentació fuig de la geometria. A partir del 1925 el moviment es difon arreu d'Europa i el 1926 i 1927 apareixen les primeres obres racionalistes a Saragossa i Madrid.

Tipus: BCIL, Be Cultural d'Interès Local

Publicació: PLA D'ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL DE TARRAGONA - 4a REVISIÓ DEL PLA GENERAL D'ORDENACIÓ URBANA ¿ GENER 2011.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Bibliografia:

AJUNTAMENT DE TARRAGONA: Catàleg municipal de monuments, edificis, ambients urbans i altres béns immobles. Tarragona, gener 2011.

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura noucentista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

 

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Exterior.

Ús i funció actual: Habitatge.

Adreça: Via Augusta, 32 / Carrer d'Huyà, 1-3.

Telèfon: 977 250 795 (Turisme)

Lloc web: http://www.tarragonaturisme.cat/

Adreça electrònica: turisme@tarragona.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.1163564], [1.2608291]