Església de Santa Maria

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Priorat

Municipi: Torre de Fontaubella, La

Adreça: C/Major, 2

Descripció:
Edifici bastit a principis del segle XIX sobre l'antic temple. Consta d'una única nau, absis poligonal i campanar a l'esquerra de la façana. Durant la invasió napoleònica i la Guerra Civil va ser espoliada.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església.

Estil: Barroc. Neoclassic.

Datació: 1802

Localització: Es troba al centre del municipi.

Descripció:

Construcció bastida de maçoneria arrebossada amb els angles reforçats per carreus. Presenta una planta rectangular amb un absis poligonal i coberta a doble vessant. L'interior consta d'una única nau coberta amb volta de canó, reforçada amb arcs faixons, i llunetes. Aquesta volta es divideix en tres tramades, a la primera de les quals es situa el cor. Entre els espais deixats pels contraforts s'ubiquen les capelles laterals. A la façana, molt sòbria, s'obre la porta principal d'arc rebaixat flanquejat per dues falses columnes per damunt de les quals es rematada amb una torre. A la part superior hi apareix esculpida la data 1802. Un ull de bou situat encara més amunt il·lumina l'església. El campanar se situa a l'esquerra de la façana i es divideix en dos cossos vuitavats amb de mig punt en cada costat. Al cos superior també hi ha un rellotge.

Notes històriques:

Aquesta església es va construir a principis del segle XIX, substituint al temple anterior que s'havia quedat petit. Aquest darrer s'ubicava també al carrer Major i sembla que el seu origen es pot remuntar al temps de la fusió de les dues poblacions. Durant la invasió napoleònica i la Guerra Civil va ser espoliada.

Tipus: BCIL

Disposició: Pla d'ordenació urbanítica municipal

Data disposició: Febrero de 2006

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte. Parròquia.

Adreça: C/Major, 2

Telèfon: 977 830 615

Fax: 977 830 615

Lloc web: http://www.torredefontaubella.oasi.org

Adreça electrònica: aj.tfontaubella@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.124469], [0.864430]