L'Hogar Rural

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Priorat

Municipi: Torre de Fontaubella, La

Adreça: Pl. Nova, 2

Descripció:
Aquesta construcció era una antiga propietat privada destinada a habitatge. Amb posterioritat a la Guerra Civil l'edifici va passar a propietat municipal i s'instal·là l'Hogar Rural del Frente de Juventudes i l'escola pública. A l'actualitat alberga una botiga a la planta baixa, el local dels ADF, la futura biblioteca municipal i el local del Jovent.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Obra popular

Datació: 1800

Localització: Es troba a l'extrem nord-oest del municipi.

Descripció:

Edifici de planta rectangular dividit en planta baixa, pis i golfes. A la façana, a la planta baixa, s'obren una porta i dues finestrelles, al primer pis dos balcons no sortits i a les golfes dues finestres. La coberta és a doble vessant. Cal destacar la porta adovellada amb la data de 1800 a la clau. Aquesta construcció va ser bastida amb maçoneria i obra, arrebossades i pintades.

Notes històriques:

Edifici originàriament de propietat privada destinada a habitatge que després de la Guerra Civil el va adquirir l'ajuntament per instal·lar-hi el Hogar Rural de Frente de Juventudes i l'escola pública. Avui en dia té varies funcions: a la primera planta hi ha una botiga i la resta d'edifici alberga el local dels ADF, el local del Jovent, actualment tancat, i la futura biblioteca municipal.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Serveis administratius

Adreça: Pl. Nova, 2

Telèfon: 977 830 615

Fax: 977 830 615

Lloc web: http://www.torredefontaubella.oasi.org

Adreça electrònica: aj.tfontaubella@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.124875], [0.863877]