Cal Comte

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Priorat

Municipi: Torroja del Priorat

Adreça: C/Major, 4

Descripció:
Aquest edifici, una antiga casa pairal del poble, reformada a principis del segle XIX, consta de planta baixa, pis i golfes. Es considera el millor edifici civil de la població.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Obra popular. Neoclassicisme.

Datació: Segle XIX

Localització: Es troba al centre de la població.

Descripció:

Edifici de grans dimensions bastit de paredat arrebossat i pintat. Consta de planta baixa, pis i golfes, així com una coberta a doble vessant. A la planta baixa s'obra una porta i dues finestres. A l'extrem esquerra hi ha un perxe (pas) que comunica el carrer de l'Era amb la plaça de l'Església i el carrer Major. El pis disposa de tres balcons i una finestra i les golfes s'obra una galeria correguda amb 17 arcs de mig punt. Cal destacar l'ornamentació amb motius del final del barroc i els desaigües de la teulada de ferro forjat. A l'entrada, de generoses dimensions, hi ha una galeria correguda a nivell del primer pis.

Notes històriques:

Aquest edifici, antiga casa pairal del poble, és a l'actualitat una construcció de principis del segle XIX i és testimoni del desenvolupament econòmic de la població en un període anterior a l'època daurada de la comarca. Avui encara la casa continua essent considerada com una de les més importants del poble.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: C/Major, 4

Telèfon: 977 83 92 17

Fax: 977 83 92 17

Lloc web: http://www.torroja.altanet.org

Adreça electrònica: aj.torroja@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.213325], [0.810959]