Cal Marimon

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Priorat

Municipi: Torroja del Priorat

Adreça: C/Major, 2

Descripció:
Aquest edifici correspon a una de les cases pairals més importants de la població. La construcció actual és el resultat d'una ampliació portada a terme al segle XIX i es divideix en planta baixa, pis i golfes.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Obra popular

Datació: Segle XVIII

Localització: Es troba al centre de la població.

Descripció:

Construcció bastida de paredat arrebossat amb els angles reforçats amb carreus i teulada a doble vessant.  Presenta una planta irregular i es divideix en planta baixa, pis i golfes. A la planta baixa sobren la porta i dues finestres, tres balcons i una finestra al pis i quatre finestres a les golfes. La façana posterior disposa d'unes arcades de maó i pedra que formen un "perxe" per sobre d'un carreró sense nom i que aixopluguen l'entrada al celler.

Notes històriques:

Cal Marimon constitueix una de les cases pairals més importants del poble, amb possessions importants dins el terme, com el Mas del Marimon. L'edifici actual correspon, probablement, a l'ampliació d'un altre de preexistent que patir algunes modificacions al segle XIX. A la seva façana s'hi instal·là, pel novembre del 1911, una de les primeres bombetes de l'enllumenat elèctric del poble, la fàbrica de l'electricitat del qual era en el molí de la propietat.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: C/Major, 2

Telèfon: 977 83 92 17

Fax: 977 83 92 17

Lloc web: http://www.torroja.altanet.org

Adreça electrònica: aj.torroja@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.213172], [0.811080]