Església de Sant Jaume

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Priorat

Municipi: Torroja del Priorat

Adreça: Plaça de l'Església

Descripció:
Edifici de planta rectangular, de tres naus i absis poligonal, bastida la segona meitat del segle XVIII i dedicada a Sant Miquel Arcàngel.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església.

Estil: Barroc

Datació: 1767

Localització: Es troba al centre de la població.

Descripció:

Edifici bastit de paredat, façana arrebossada i campanar d'obra vista, que presenta una planta rectangular, tres naus, absis poligonal i coberta exterior a doble vessant. La nau central està coberta amb volta de canó amb llunetes que arrenca d'un fris continu i les laterals amb volta d'aresta. Presenta quatre trams amb el presbiteri al final i el cor al primer, als peus de l'església. A la façana s'obra la porta d'ingrés, d'arc de mig punt, per damunt del qual hi ha una fornícula buida i un frontó triangular amb volutes exteriors. A la part superior es disposa una finestra i un ull de bou. A l'esquerra de la façana es situa el campanar, de planta octogonal i amb quatre obertures d'arc de mig punt. A l'interior cal destacar les dues trones conservades, el vitrall de 1890 a l'ull de bou i l'orgue del segle XVIII, obra de Pere Caballé, encara avui en dia en funcionament.

Notes històriques:

L'església actual, dedicada a Sant Miquel Arcàngel, fou bastida entre 1766 i 1767 i es va inaugurar el dia de Sant Miquel de l'any 1767. Fou dotada de bons altars i retaules, gairebé tots barrocs, excepció feta d'alguns anteriors d'estil renaixentista que eren aprofitats de l'antiga església. Tots ells van ser destruïts el 1936. L'orgue fou salvat i restaurat fa uns anys.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte. Parròquia.

Adreça: Plaça de l'Església

Telèfon: 977 83 92 17

Fax: 977 83 92 17

Lloc web: http://www.torroja.altanet.org

Adreça electrònica: aj.torroja@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.213213], [0.810418]