Xalet Sant Jordi

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Conca de Barberà

Municipi: Vallfogona de Riucorb

Adreça: Balneari de Vallfogona.

Descripció:
Xalet noucentista edificat el 1923-1925 segons projecte de Lluís Domènech i Montaner i Pere Domènech Roura, al Balneari de Vallfogona.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Edifici civil.

Estil: Noucentisme.

Datació: 1923-1925

Localització: Carretera de Vallfogona a Santa Coloma de Queralt.

Descripció:

És el darrer projecte de Lluís Domènech i Montaner, iniciat poc abans de morir, i va ser continuat pel seu fill, Pere Domènech Roura, autor també de les reformes. Va ser la residència dels metges i les infermeres del balneari, però ara és un xalet particular. L'estil s'inscriu plenament dins del Noucentisme. La façana principal, amb un cos cobert amb teulada a dues aigües i una torre quadrada a llevant, dóna a un carrer interior, ombrívol i fresc, mentre que la posterior, on s'hi troba el plafó ceràmic de Sant Jordi i dos plafons decoratius més, triangulars, dóna a la carretera de Vallfogona. La fusteria és verda i l'obra sencera és de pedra desbastada que ofereix una imatge de comunió amb la natura. No hi ha elements decoratius excepte el treball amb modillons de les cornises i la barbacana superior, sempre en pedra. Té un ampli repertori d'obertures: d'arc rodó, rectangulars -amb dos balcons de pedra i fusta-, quadrades, i un arc ogival sota l'angle de la teulada.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Bibliografia:

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura noucentista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

 

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Xalet del Balneari

Adreça: Balneari de Vallfogona.

Telèfon: 977 880 025

Fax: 977880443

Lloc web: http://www.hotelbalneari.com/

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.563843], [1.258251]