Casa Vives Castellet

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Alt Camp

Municipi: Valls

Adreça: C/ dels Metges, 28-30

Descripció:
La Casa Vives Castellet és un edifici modernista entre mitgeres configurat per dues edificacions de diferent època i tipologia, però que unificades constructivament i decorativament el 1916, conformen un sol habitatge.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Habitatge.

Estil: Modernista

Datació: 1916

Localització: Al nucli antic, a prop de la muralla del Carme.

Descripció:

La Casa Vives Castellet prové de la intervenció que l’any 1916 aquest arquitecte vallenc va realitzar unificant dues cases pageses del segle XIX. Va mantenir la façana de la casa de l’esquerra, de la qual només va embellir el parament amb esgrafiats de flors i fruits, un arrambador de pedra i una original reixa de ferro forjat a una finestra d’ull de bou. La casa de la dreta, la va aixecar de nova planta en un estil tardomodernista historicista de reminiscències renaixentistes i barroques. En destaquen una diadema espectacular en coll de cigne sobre la clau de volta de la gran portalada de mig punt i un arc trevolat sobre la finestra trifora, tots dos elements decorats amb garlandes de flors i fruits en pedra cisellada amb mestratge. L’estil tan personal de Vives es prolonga a l’interior amb una portalada de vitrall i ferro molt treballada i un vestíbul amb escalinata espectacular, tot en marbre i transparències d’alabastre de Sarral.

Notes històriques:

Edifici construït per l'arquitecte Josep M. Vives com a habitatge propi, l'any 1916. L'edifici es va aixecar en un terreny contigu a la casa de la seva família. Vives va remodelar els antics edificis del s. XIX i integrà el conjunt en un nou edifici únic. En aquesta casa, en la qual l'arquitecte passà la seva vida, existeix encara el seu estudi en el primer pis. Actualment hi viuen els fills de Josep M. Vives i Castellet.

Tipus: BCIL, Bé Cultural d'Interès Local

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Bibliografia:

Cultura. Valls: I-1979, i VI-1980.

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: C/ dels Metges, 28-30

Telèfon: 977 636 003 (ajuntament)

Fax: 977 612 872 (ajuntament)

Lloc web: http://www.valls.cat

Adreça electrònica: ajuntament@valls.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.282462], [1.247794]