Auditori Pau Casals

Tipus de recurs: Auditoris, Arts escèniques i cinemes

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Vendrell, El

Adreça: Avinguda Palfuriana, 52, Sant Salvador

Descripció:
És un edifici d'estructura senzilla,moderna i àgil pensada per a la funció de sala de concerts. Està situat al barri marítim de Sant Salvador, davant la vil·la Pau Casals.

Galeria d'imatges:

   

Descripció:

L’edifici de l’auditori Pau Casals és, com el propi Patronat de l'Auditori, una estructura moderna, àgil i senzilla que, segons el seu arquitecte, en Jordi Bonet Armengol: "vol recordar la forma de l'envelat i denotarà clarament la funcionalitat de la sala d'audicions. L'aspecte, des de l'interior, resultarà com una quilla d'embarcació, amb el costellam vist. Això permetrà tenir unes superfícies reflectores o absorbents, que trencaran el so i corregiran el temps de reverberació als òptims exigits per a les sales de concerts."

En destaquen la disposició i l’ornament de la il·luminació de la sala, i els vitralls del fons de l’escenari, obra del pintor Vila Grau i realitzats pel vidrier Granell.

La sala d’audicions té una capacitat per a quatre-centes persones, i el vestíbul és utilitzat per fer exposicions i recepcions. A més compta amb àmplies dependències annexes, que poder ser utilitzades per a múltiples serveis.

Aforament: 404 localitats. Sala auditori

Nombre de sales: 3 sales assaig o de reunió

Mides de l'escenari: 80 m2. 11 x 7 m

Teló: No

Camerinos: Si

Potència total instal·lada(kW): 88,55 kv (potència electrica)

Altres recursos disponibles: Piano Steinway&Sons. Circuit tancat de tv. Cadires i faristols per orquestra simfònica

Programació estable: Cicle d'hivern/joves intèrprets. Jazz a l'Auditori. Més Músiques. Festival Internacional de Música Pau Casals. Cicle de Tardor.

Criteris de programació: Donar a conèixer intèrprets i formacions. Organitzar i mantenir, des de l'any 1981, el Festival internacional de música Pau Casals, que actualment és un festival de referència arreu del país. Mantenir una pogramació estable de música repartidaen diferents cicles: d'hivern;de jazz; de més músiques i de tardor. Estar al serveis de conservatoris i escolas de música, sobretot de les comarques de Tarragona.

Difusió: Mailing propi. Programes i cartells de cada cicle. Pàgina web pròpia, i facebook. Premsa comarcal i del país.

Horari:

Consultar.

Titularitat: publica

Adreça: Avinguda Palfuriana, 52, Sant Salvador

Telèfon: 977 68 34 68

Fax: 977 66 11 79

Lloc web: http://www.auditoripaucasals.cat/

Adreça electrònica: auditoripaucasals@elvendrell.net

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.183695], [1.541191]