Cal Maginet

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Vendrell, El

Adreça: C/ Orient, 1

Descripció:
Aquesta casa va ser construïda a finals del segle XIX en un xamfrà del carrer orient, amb un estil eclectic i on destaquen els balcons de forja del primer pis i els treballs vegetals i les cornises de la façana.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Habitatge.

Estil: Eclecticisme.

Datació: Finals segle XIX.

Localització: Nucli urbà de Sant Jaume dels Domenys.

Descripció:

La casa, feta de pedra, està formada per dues plantes. Als darrers anys els baixos van ser ocupats pel Banc de Sabadell, que al ser edificat va destruí l'antiga botiga que ocupava aquesta zona. La part més interessant és doncs el primer pis. En ell destaquen els balcons de ferro forjat, amb mènsules i amb una cornisa decorada per una guarnició de motius vegetals. Les finestres tenen a la part inferior una bonica barana de pedra treballada, així com una cornisa amb dibuixos vegetals. A la part superior de la façana hi ha una motllura d'on arrenquen les mènsules que sostenen la cornisa. Per rematar la façana trobem una barana de pedra amb motius vegetals.

Notes històriques:

Es coneix que la família que la fundà no ha perdut encara la propietat. La casa és coneguda com cal Maginet i es creu que data de finals del s. XIX. No fa massa temps que els baixos, antiga botiga d'època, pertanyen al Banc Sabadell, el qual modificà la planta sense respectar la tipologia de la casa. Cal ressaltar que en el mateix xamfrà hi havia un relleu amb l'escut d'El Vendrell.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Habitatge.

Adreça: C/ Orient, 1

Telèfon: 977 166 400 Ajuntament.

Fax: 977 661 179 Ajuntament.

Lloc web: http://www.elvendrell.net/

Adreça electrònica: ajuntament@elvendrell.net.

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.220056], [1.535988]