Casa Aleu

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Vendrell, El

Adreça: Plaça Nova, 15.

Descripció:
La Casa Aleu és una mostra del Modernisme d'arrel popular, projectada per un arquitecte o mestre d'obres desconegut, el 1914.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Habitatge

Estil: Modernisme

Datació: 1914

Localització: Nucli urbà

Descripció:

Situada al davant de l'antiga sastreria modernista Mumbrú, a una de les principals places de la vila, la Casa Aleu espera pacientment recuperar el seu antic esplendor. L'estat de deteriorament en què es troba és comú a algunes altres obres modernistes vendrellenques com la Casa Nin. La façana, en corbatura còncava, presenta un estuc amb imitació de fàbrica de carreus lleugerament encoixinats amb més relleu al punt de contacte amb les cases veïnes. El seu element més singular és el balcó del principal, corregut i bombat del mig, amb una decoració fistonejada al ferro, que s'adiu amb la imposta esgrafiada just a sota de les llosanes. També destaca la barbacana amb modillons entremig dels quals tres espiells de pedra cisellada ventilen el sostre mort. També a la plaça Nova, 6, es troba el Museu Deu, on es pot visitar una important col·lecció de pintura i escultura modernistes catalanes i també una de vidre modernista de l'escola de Nancy, d'Emile Gallé.

Titularitat: privada

Bibliografia:

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: Plaça Nova, 15.

Telèfon: 977 166 400 (Ajuntament)

Fax: 977 661 179 (Ajuntament)

Lloc web: http://www.elvendrell.net/

Adreça electrònica: ajuntament@elvendrell.net.

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.219802], [1.529966]