Casa Caselles

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Vendrell, El

Adreça: Carrer de la Muralla, 1 / Carrer de les Garrofes, 16.

Descripció:
La Casa Caselles és una mostra del Modernisme d'arrel popular, projectada per un arquitecte o mestre d'obres desconegut.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Habitatge

Estil: Modernisme

Datació: Cap al 1910

Localització: Nucli urbà

Descripció:

La Casa Caselles és una mostra del Modernisme d'arrel popular, present a tota la trama urbana del Vendrell, Sant Salvador i Coma-ruga, però sense cap edifici ni cap arquitecte destacats. Els únics noms coneguts que hi van fer estada van ser Josep M. Jujol i Cèsar Martinell amb obres menors. Malgrat que l'accés a la Casa Caselles és al carrer de les Garrofes, la façana principal és la del carrer Muralla, amb un local comercial als baixos. Disposa de tres plantes i un terrat; aquest amb una barana singular que constitueix l'element distintiu de la casa: tres trams de balustres s'alternen amb tres capcers decorats amb fulles. Cada planta té tres obertures al carrer Muralla i dues al de les Garrofes, totes decorades amb estuc esgrafiat. El principal, l'ocupa un gran balcó corregut amb el ferro platejat i bombat i al primer, un balcó central flanquejat per dues finestres, la de la dreta de les quals, cega. El parament, molt senzill, simula carreus, en relleu a la cantonada.

Titularitat: privada

Bibliografia:

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

 

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: Carrer de la Muralla, 1 / Carrer de les Garrofes, 16.

Telèfon: 977 166 400 (Ajuntament)

Fax: 977 661 179 (Ajuntament)

Lloc web: http://www.elvendrell.net/

Adreça electrònica: ajuntament@elvendrell.net.

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.219802], [1.529966]