Col·legi Sagrat Cor

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Vendrell, El

Adreça: Carretera de Valls, 26

Descripció:
L'actual Col·legi Sagrat Cor ocupa l'antic convent de les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes. És un edifici de tres plantes amb la façana dividida verticalment en tres cossos, amb la central de majors dimensions.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Convent, col·legi

Estil: Eclecticisme

Datació: Segle XIX.

Localització: Nucli urbà.

Descripció:

L'edifici és format per tres plantes separades per motllures. Els paraments presenten carreus irregulars, mentre que les obertures i els elements decoratius són fets de maó. La combinació d’aquests materials contribueixen a la decoració de l'edifici. La planta baixa presenta una portalada d'entrada i diverses finestres amb arc de mig punt. La segona planta també té una sèrie d'obertures d'arc semicircular. El pis superior conté unes petites finestres aparellades d'arc de mig punt. La façana està dividida verticalment en tres cossos, els laterals inferiors al central, per dues pilastres  compartimenten tota la façana. Rematant l'edificació es troba una cornisa formada per mènsules que sostenen un sistema d'arcs escarsers cecs.

Notes històriques:

Aquest edifici fou comprat per la mare Càndida l'any 1920. Abans era un convent rodejat per camps conreats pels monjos que l'habitaven. A partir de 1920 les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes habilitaren el convent com a col·legi i asil. Durant la guerra fou hospital de sang, més tard s'utilitzà per allotjament de la tropa. Després d'aquest període fou de nou habitat per l' esmentada orde. En aquesta època fou construïda la capella situada a la banda esquerra de l'edifici. En l’actualitat està ocupat pel col·legi Sagrat Cor.

Tipus: BCIL

Disposició: 3279-I

Data disposició: 08/11/2000

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Centre educatiu.

Adreça: Carretera de Valls, 26

Telèfon: 977 66 01 73

Fax: 977 66 14 51

Lloc web: http://sagratcorelvendrell.cat/

Adreça electrònica: sagratcor@sagratcorelvendrell.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.223610], [1.537109]