Mercat del Vendrell

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Arquitectura industrial, Mercats

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Vendrell, El

Adreça: Plaça del Mercat, 1

Descripció:
L'edifici del mercat és una construcció de planta rectangular amb quatre portes d'accés, una per costat. La teulada és a doble vessant, i com a elements més destacats tenim els finestrals que iluminen l'interior, essent el de la porta principal una gran finestra en arc de mig punt, dividida per un enreixat radial de ferro, que sembla imitar les línies d'unes dovelles.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Edifici públic. Mercat.

Estil: Eclecticisme.

Datació: 1887

Localització: Nucli urbà.

Descripció:

És un edifici aïllat que té quatre portes d'accés, una a cada banda, i una teulada amb doble vessant. Les cares laterals estan definides per una gran portalada central d'arc de mig punt, que a banda i banda té quatre cossos separats per pilastres, dins dels quals s’obren parelles de finestrals en arcs de mig punt.

Les façanes principals tenen  les portes emmarcades per una gran portalada d’arc de mig punt que contenen un gran finestral, i estan flanquejades a costat i costat per un grup de tres finestres en arc de mig punt, l’alçada de les quals minva adaptant-se a la caiguda de la teulada.

 

Notes històriques:

Fou construït el 1887, quan S.M. Álvarez i Fuster fou diputat provincial. En un primer moment era de propietat particular, però el 1901 passà a mans de l'Ajuntament.

Tipus: BCIL

Disposició: 3280-I

Data disposició: 08/11/2000

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Comercial. Mercat.

Adreça: Plaça del Mercat, 1

Telèfon: 977 66 52 53

Adreça electrònica: promoció@elvendrell.net

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.219646], [1.535983]