Església de Sant Esteve

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Tarragonès

Municipi: Vila-seca

Adreça: Plaça de l'Església

Descripció:
L'església parroquial de Vila-seca és un temple dedicat a Sant Esteve, que es va començar a construir el 1588 sota el rectorat de Pere Gebellí. És un edifici de nau única i absis poligonal amb capelles laterals entre els contraforts.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església

Estil: Renaixement, barroc, historicisme

Datació: Segles XVI-XVII i XIX

Localització: Centre històric

Descripció:

Edifici de traçat a cavall entre el gòtic i el renaixement. Presenta una sola nau i capelles situades enmig dels contraforts, amb la capçalera poligonal i volta de creueria, mentre que les capelles estan cobertes amb volta de canó. La façana de l'església és potser l'element més renaixentista, molt senzilla, on destaca la portalada. Aquí la porta, de mig punt, està emmarcada per sengles columnes jòniques sobre plints enlairats, i rematada per un frontó triangular. Per sobre, en l'eix central, s'obre una rosassa. A la dreta de la façana es va construir la torre del campanar, entre el 1605 i el 1611, que devia fer alhora de torre de vigilància, i on el 1855 s'hi col·locà el rellotge. Posteriorment, cap al 1880, es va construir, al costat, la capella Fonda o del Santíssim, en estil barroc popular.

Notes històriques:

Amb la unificació de les dues Vila-seca medievals, el 1525, la nova població va passar a tenir dues esglésies, una la de l'antiga Vila-seca de Solcina, dedicada a Sant Joan i que va quedar fora del nou recinte emmurallat, i l'altra la de Vila-seca del Comú, dedicada a Sant Esteve.

Per iniciativa del rector vilasecà Pere Gebellí, i gràcies als ingresos derivats de la permuta del terreny l'any 1564, el 10 d'abril de 1588 es va començar a construir la nova església de la nova Vila-seca, també dedicada a Sant Esteve, que es finalitzà a les acaballes del segle XVI. El mestre d'obres responsable de la seva construcció va ser joan Morsegas.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Hores de culte

Ús i funció actual: Culte

Adreça: Plaça de l'Església

Telèfon: 977 309 300 (Ajuntament de Vila-seca)

Fax: 977 30 93 01 (Ajuntament de Vila-seca)

Lloc web: http://www.vila-seca.cat

Adreça electrònica: ajuntament@vila-seca.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.111007], [1.144966]