Casa Sol

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Tarragonès

Municipi: Vilallonga del Camp

Adreça: Plaça de l'Església, 6

Descripció:
Edifici senyorial situat en el centre del nucli històric de Vilallonga, format per diferents cossos que dibuixen una planta en forma de creu. El cos meridional està travessat per una volta que connecta la plaça de l'Església i el carrer de la Muralla.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Casal

Estil: Obra popular

Datació: Segles XVII-XIX

Localització: Centre històric

Descripció:

Aquest casal és un dels edificis més destacats del nucli històric de Vilallonga tant pel seu estil arquitectònic com per la seva estructura, que fan que la casa tingui una tipologia molt poc corrent. La casa va ser construïda prop d'una porta del recinte emmurallat, i en la planta biaxa es conserva una volta que travessa el traçat de l'antiga muralla, mantenint el pas de l'antic portal. El conjunt de Casa Sol està format per almenys tres edificis diferents, un d'ells afaçanat a la plaça de l'Església, un altre al carrer de la Muralla, i l'altre que passa damunt el portal de la muralla.

El casal presenta una estructura característica de planta baixa, pis noble i golfes. La façana principal presenta un portal de mig punt adovellat, amb una inscripció a la clau ambla data "1882", i en la planta noble tres balcons rematats per cornises i perletes. Les golfes estan il·luminades per una galeria correguda d'arcs de mig punt. Les façanes dels edificis de la plaça de l'Església i del carrer de la Muralla conserven evidències estilístiques de tipus renaixentista tardà, seguint el mateix esquema de planta baixa, pis noble i golfes.

Notes històriques:

L'origen de la casa es remunta al segle XVII, si bé ha estat sotmesa a nombroses reformes, com la de l'any 1882, documentada per la inscripció de la porta d'accés.

Tipus: BCIL, Bé Cultural d'Interès Local

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: Plaça de l'Església, 6

Telèfon: 977 84 01 01 (Ajuntament de Vilallonga del Camp)

Fax: 977 84 23 82 (Ajuntament de Vilallonga del Camp)

Lloc web: http://vilallongadelcamp.cat/

Adreça electrònica: comunicacio@vilallongadelcamp.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41,211094], [1,205640]