Casa Virgili

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Tarragonès

Municipi: Vilallonga del Camp

Adreça: C/ Major, 31

Descripció:
En aquesta casa hi va néixer Pere Virgili i Bellver, l'any 1699. És considerat el pare de la cirurgia a Espanya, per la fundació dels Reials Col·legis de Cirurgia de Cadis i Barcelona, on va morir el 1776.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Casa

Estil: Obra popular

Datació: Segle XVI-XVII

Localització: Centre històric

Descripció:

La casa Virgili segueix un esquema comú a la resta de casals del casc antic de la vila. Consta de planta baixa, pis i golfes. La planta baixa té l'accés en el costat dret de la façana per un imponent arc de dovelles de mig punt, i en el costat esquerre s'hi obre un petit balcó. Per sobre, seguint l'eix de la porta, es troba una finestra, i sobre el balcó de la planta baixa trobem un altre balcó, de majors dimensions, i també amb una barana de ferro. Les golfes destaquen per estar il·luminades per una galeria d'arcs de mig punt.

Aquesta casa es troba a la vora mateix de la porta oriental de la muralla, que comunica el carrer Major amb la carretera de Tarragona.

Notes històriques:

Pere Virgili, nascut en aquesta casa, és fill il·lustre de la vila, ja que és el "pare" de la cirurgia a Espanya. Va fundar els Reials Col·legis de Cirurgia de Cadis, l'any 1748, i de Barcelona, el 1760. Va ser cirurgià de cambra del rei Ferran VI, qui li atorgà el privilegi de noble el 1755.

Tipus: BCIL, Bé Cultural d'Interès Local

Titularitat: privada

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: C/ Major, 31

Telèfon: 977 84 01 01 (Ajuntament de Vilallonga del Camp)

Fax: 977 84 23 82 (Ajuntament de Vilallonga del Camp)

Lloc web: http://vilallongadelcamp.cat/

Adreça electrònica: comunicacio@vilallongadelcamp.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.210723], [1.207071]