Mas de la Montoliva

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Masos

Comarca: Tarragonès

Municipi: Vilallonga del Camp

Adreça: Ctra. TV-7223, km 3

Descripció:
L'antiga quadra de la Montoliva, on es troba la masia de la Montoliva, està documentada ja en època medieval. Els seus propietaris, la família Vallcorba, estava emparentada amb el senyor de la Montoliva. El mas està format per un conjunt d'edificacions de diverses èpoques.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Masia

Estil: Obra popular

Datació: Segles XVI-XVII

Localització: Partida de la Montoliva, a 1,5 km a l'oest del nucli de Vilallonga.

Descripció:

La part més antiga del conjunt d'edificacions que conformen el mas és l'orientada a l'oest, i es caracteritza per elements amb reminiscències del gòtic popular, com els arcs del primer pis, amb arc partit per columneta i motllures decoratives a sobre. En el costat oriental la façana és feta amb obra vista de maons, i caracteritzat per una escala exterior que porta al primer pis, definit per una galeria correguda d'arcs ogivals i trilobulats. La teulada ha estat transformada en un terrat, delimitat per una balustrada de panys calats. A l'interior s'hi conservava el mobiliari, amb peces modernistes, neoclàssiques i romàntiques.

Notes històriques:

La casa forma part de les propietats de la família Vallcorba, senyors que estigueren instal·lats durant temps a la comarca. La família està emparentada amb el baró i senyor de la Montoliva que podem dir que era el senyor feudal d'aquelles terres. Segons un documenta de compra venda del 1667 sabem que en aquell temps era propietat de Miquel Macià Maymó.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Masia

Observacions:

Aquest mas es dedica actualment a l'explotació-producció agrícola de tipus ecològic, i també a la venda dels productes que conrea.

Adreça: Ctra. TV-7223, km 3

Telèfon: 977 84 01 01 (Ajuntament de Vilallonga del Camp)

Fax: 977 84 23 82 (Ajuntament de Vilallonga del Camp)

Lloc web: http://vilallongadelcamp.cat/

Adreça electrònica: comunicacio@vilallongadelcamp.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.208740], [1.185152]