Església de Santa Llúcia

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Priorat

Municipi: Vilella Alta, La

Adreça: Plaça de la vila

Descripció:
L'església de Santa Llúcia és un edifici de tres naus sense creuer on destaca principalment la porta d'accés decorada amb un arc escarser, pilastres laterals i un guardapols mixtilini, amb una fornícula. Tot el conjunt està rematat per un motiu ornamental.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església.

Estil: Barroc.

Datació: 1770-1772

Localització: Nucli urbà.

Descripció:

L'església Santa Llúcia és un edifici de tres naus sense creuer. La volta és de canó amb llunetes a la nau central i d'aresta a les naus laterals. El presbiteri és a un nivell més alt que la resta de la nau. Al seu costat esquerra trobem una capella dedicada al Santíssim. L'interior del temple està arrebossat i s'han respectat unes pintures i diferents medallons, també pintats, en èpoques incertes, sobretot en un tram de la nau esquerra i a la capella del Santíssim. La porta principal està decorada amb un arc escarser, pilastres laterals i un guardapols mixtilini, amb una fornícula i tot el conjunt està coronat per un motiu ornamental. La façana presenta un rosetó i una finestra allargada, i dues finestres més petites als laterals. L'acabament és rematat per un guardapols. Penjat de la paret de la nau lateral dreta, als peus del temple, trobem un retaule del segle XVIII, possiblement. El conjunt està realitzat en de pedra, la façana arrebossada amb reforç de carreus als angles. El campanar situat als peus del temple, al seu costat dret, és de maons estan arrebossats.

Notes històriques:

L'església va ser construït entre els anys 1770 i 1772, data de construcció del campanar, tal com trobem documentat en un llibre de l'Ajuntament. Fou annexa a la de Torroja. L'any 1936 va patir un incendi en el que únicament es va salvar una part d'un altar avui esposat a la nau lateral dreta, al costat de la porta.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte. Església.

Adreça: Plaça de la vila

Telèfon: 977 839 375 Ajuntament

Fax: 977 839 375 Ajuntament

Lloc web: http://www.vilellaalta.altanet.org/cultura/llocs/index.php

Adreça electrònica: aj.vilellaalta@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.225545], [0.780312]