Carrer que no passa

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres històrics

Comarca: Priorat

Municipi: Vilella Baixa, La

Adreça: Carrer que no passa

Descripció:
El "Carrer Que No Passa" és un carrer irregular i tortuós, sense sortida, la finalitat del qual era la protecció dels habitatges.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Conjunt urbanístic

Estil: Gòtic.

Datació: Segle XIII

Localització: Nucli urbà.

Descripció:

El carrer que no passa és un carrer que s'acaba sense continuïtat, en una petita plaça. És un carrer irregular, tortuós que prové del carrer major i desemboca amb un cul de sac. Un porxo bastant ample, compost per tres arcades gòtiques, la primera molt típica i les altres dues, més rebaixades i malmeses són la zona principal del carrer.  Entre la segona i la tercera arcada, a un dels costats,  trobem un pany de paret  realitzat en carreus. La majoria dels habitatges presenten primer pis i golfes i estan construïts en pedra, però cal destacar els habitatges número 2dos i nou, que ens mostren portalades de pedra ben conservades, possiblement d'època medieval. Trobem altres habitatges que han estat rehabilitats, però seguint la mateixa estètica i sense alterar massa el conjunt. 

Notes històriques:

El carrer és un exemple de via destinada  a comunicar, a donar sortida a les cases que estaven aplegades amb finalitat defensiva. Inicialment, es pensa, que podria haver tingut una porta i alguna construcció fortificada, com una torre. El carrer que no passa encara fou utilitzat com a lloc de defensa durant les carlinades, quan encara, en moments de perill, es tancava el seu portal d'accés.

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Bibliografia:

ASENS, J. Guia del Priorat. Tarragona: Llibreria de la Rambla, 1981.

 

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Espais de comunicació. Carrer.

Adreça: Carrer que no passa

Telèfon: 977 839 009 Ajuntament

Fax: 977 839 465 Ajuntament

Lloc web: http://www.vilellabaixa.altanet.org

Adreça electrònica: aj.vilellabaixa@altanet

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.220301], [0.762049]