Accions de sensibilització i difusió

Informació

 • La Setmana de l'Energia pretén donar visibilitat a les administracions que tenen un compromís ambiental en l’eficiència energètica tant a Catalunya com en l’àmbit europeu.  La Diputació de Tarragona ofereix tallers d’educació ambiental centrat en la  temàtica de "la factura de la llum, com podem reduir-la?" i activitats d'educació ambiental a nens i nenes de 8 a 10 anys.

 • Tallers Guardians Energètics tallers creats per a infants d'escoles del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, emmarcats en la Setmana Europea de l'Energia Sostenible. Una activitat molt pedagògica que vol aconseguir un canvi d'hàbits energètics en l'àmbit domèstic i convertir els nens i nenes en els "guardians energètics" de casa seva i protagonistes del guany econòmic que fan els seus pares en estalviar diners.

 • Setmana Europea de la Prevenció de Residus, la Diputació de Tarragona s’uneix a aquest projecte de la Comissió Europea amb l'objectiu de fomentar accions sostenibles per reduir els residus i sensibilitzar sobre la importància de la recollida selectiva de residus.

 • La Setmana de la Natura és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori. Des de la Diputació hi col·laborem fent-ne difusió als nostres ajutaments.

 • Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll el 29 d'abril es proposa realitzar una jornada de mesuraments massius de soroll.de tot tipus d’indrets i tipologies (parcs, jardins, zones de trànsit de cotxes, de trens, aeroports, zones urbanes, zones industrials...). No es tracta d’anar a buscar les situacions de conflicte i on hi ha nivells alts de soroll, sinó de familiaritzar a la població, sobre les metodologies de mesura, nivells, normativa existent o el significat i percepció de l’escala en dB.
   

- “Re-sidus, matèria de primera”: exposició i joc interactiu que mostra un breu recorregut per les possibilitats de l'ecodisseny en l'aprofitament, reutilització i reciclatge dels residus i, també, com una reflexió per prendre consciència de la necessitat de millorar la recollida selectiva i la prevenció en la generació de residus al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

- “L’aigua: font de vida i de paisatges”: exposició en què amb l’ajuda de fotografies entenem el significat de Font de vida per a la fauna i la flora, per als ecosistemes en general, però, també, per a nosaltres i per als nostres assentaments i economia, i Font de paisatges per la relació entre ella i el medi natural, i entre ella i nosaltres, sigui en el medi rural o en l’urbà.

 • Campanya de comunicació ambiental per a la recollida selectiva de l'oli domèstic usat als municipis de la demarcació de Tarragona amb l'objectiu de reforçar el projecte "El teu oli ens mou!" i que la població conegui els beneficis ambientals i econòmics, i la importància de la realització d’una correcta recollida selectiva de l’oli vegetal per millorar els coneixements i hàbits de recollida, al mateix temps que es corregeixen els errors d’informació o mancances en la separació d’aquest residu.
   
 • Jornada de Natura en família que s'emmarca en la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, 5 de juny i en què la Diputació vol fer participar a tothom dels projectes de l'àmbit del medi ambient en els quals participa i col·labora per aconseguir un territori sostenible i saludable. Es realitzen diversos itineraris de natura en algun espai natural de la demarcació de Tarragona.
   
 • Clean up Day: Els dies 6,7 i 8 de maig se celebra a tot Europa aquest gran esdeveniment que porta per lema Let’s Clean up Europe!. La Diputació cada any hi participem amb una acció de conscienciació de la importància de preservar el nostre entorn i de reduir els residus.
   
 • Breu manual de Prevenció de Residus Municipals als ens locals de la demarcació de Tarragona pensat per desenvolupar programes de prevenció de residus als municipis. Molts dels nostres municipis ja tenen establerta la recollida selectiva, un pas que ha significat un gran avenç i millora en la gestió i control dels residus, però cal avançar més i establir nous camins per disposar d’una millor qualitat del nostre territori. Un bon pla d’actuació parteix de la prevenció, per això és tant important potenciar les accions preventives sobre els comportaments.
   
 • Quadern didàctic "La Piragua, un viatge pel bon ús de l'aigua": unitat didàctica que es basa en fomentar l'ús eficient de l'aigua a partir del coneixement de les propietats químiques i físiques, que fan aquest element tant útil i a la vegada vulnerable davant la contaminació. A la vegada es donen a conèixer els usos i les repercussions negatives del consum ineficient de l’aigua i, per tant, quins hàbits eficients es poden incorporar al dia a dia.
   
 • Exposició virtual "Tant clar com l'aigua" per promoure el consum d’aigua d’aixeta i així reduir residus. Podem fer menys residus bevent més aigua de l’aixeta? a través de plafons amb informació i fotografies podem entendre com beure aigua de l’aixeta és la millor opció, a nivell econòmic, sanitari i ecològic.

 

A qui es dirigeix: 
Ens locals de les comarques de TarragonaPúblic en general i escoles