L'exposició "Orgues del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre" a Vila-rodona

L'Ajuntament de Vila-rodona acull l'exposició itinerant "Orgues del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre", un inventari històric sobre els orgues de l'arxidiòcesi de Tarragona i la diòcesi de Tortosa.

Aquesta mostra de la Diputació de Tarragona proposa un breu viatge per despertar l'interès i la curiositat cap a una part del nostre patrimoni poc conegut, com són els orgues.

L’exposició sintetitza el llibre del mateix nom escrit per Fina Anglès i Jordi Vergés on, no solament relacionen els instruments de les comarques de Tarragona i els organistes, sinó que també ens expliquen les característiques d’aquest instrument, les singularitats catalanes respecte als d’altres indrets, el vocabulari propi, el detall d’alguns models diocesans i tot el que s’hi relaciona.

Tot això i el ventall cronològic que comprèn, del segle XV fins a l’actualitat, ja ens informa respecte a l'interès i abast  d’aquesta exposició sobre el patrimoni del nostre territori. Un inventari de notable interès i amb una doble funció: divulgar l’existència del patrimoni i facilitar als estudiosos i especialistes uns materials impagables en el món de la musicologia.

És un treball exhaustiu, meticulós, que ens mostra la riquesa d’aquest patrimoni i ens obliga a treballar de valent per fer que el valor i interès patrimonial d’aquestes joies íntimament vinculades a la nostra història, sigui difós arreu.

Aquesta mostra forma part de l'inventari del programa "Exposicions itinerants" que la Diputació posa a l'abast dels ajuntaments que ho sol·licitin.

Informació

Dia i hora: 
del Dimarts, 31 Juliol, 2018 - 13:45 al Divendres, 31 Agost, 2018 - 13:45
Adreça: 
Ajuntament de Vila-rodona
Plaça dels Arbres, 7 (planta baixa)
  Vila-rodona
Espanya
Municipi: 
Vila-rodona