"El Paisatge dels Genis" s'estrena aquesta temporada com a producte turístic familiar vinculat a la cultura

La renovació del conveni de col·laboració territorial que fa possible aquest projecte s’ha subscrit recentment.

20/07/2012
"El Paisatge dels Genis" s'estrena aquesta temporada com a producte turístic familiar vinculat a la cultura
"El Paisatge dels Genis" s'estrena aquesta temporada com a producte turístic familiar vinculat a la cultura

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, els patronats de Turisme de Reus i el Vendrell, i els ajuntaments d'Horta de Sant Joan i Mont-roig del Camp i el Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l'Oci a les comarques de Tarragona han signat recentment la renovació corresponent a l'anualitat 2012 del conveni de col·laboració territorial per al desenvolupament del projecte “El Paisatge dels Genis”.

"El Paisatge dels Genis" és un producte de turisme cultural de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre impulsat per al desenvolupament d'una oferta turística que aprofita el potencial de la vinculació de Pablo Picasso, Joan Miró, Antoni Gaudí i Pau Casals amb el territori d’Horta de Sant Joan, Mont-roig, Reus i el Vendrell, respectivament.

La signatura coincideix amb el tret de sortida a la primera temporada de la Ruta del Paisatge dels Genis per a la qual s’han posat a disposició dels turistes 7.000 fulletons i mapes guia dels municipis. Aquests materials es poden trobar a les oficines de turisme dels municipis i centres culturals de la Ruta, així com a oficines turístiques de les marques Costa Daurada i Terres de l'Ebre.

Els turistes també tenen a la seva disposició la Targeta Genial, que dóna entrada als cinc centres culturals que formen part de la Ruta del Paisatge dels Genis i a les promocions dels establiments col·laboradors. Cinquanta establiments d’allotjament, restauració, serveis i activitats ja incorporen la seva oferta a la Ruta, fent palesa la integració del sector públic i empresarial privat de Mont-roig, Miami Platja, Horta de Sant Joan, Reus i el Vendrell en aquesta iniciativa.

Aquesta anualitat s’han engegat diverses accions promocionals per a la captació del turisme familiar de proximitat amb la presència en mitjans de comunicació especialitzats com Sàpiens, Descobrir o accions incloses en el pla de mitjans del Patronat de Turisme de la Diputació com ara reportatges a les revistes Viajar, Viajeros i publicitat a Minube. També s’han realitzat accions de marketing digital com la creació d’una pàgina a Facebook (www.facebook.com/ElPaisatgedelsGenis) així com altres accions promocionals entre les quals destaca l’organització d’un viatge de premsa i familiarització els dies 19 i 20 de maig amb agents i periodistes del País Basc i Madrid.

Fruit d’aquestes accions s’han rebut peticions d’informació a través del web de la Ruta www.elpaisatgedelsgenis.cat i s’han distribuït 400 targetes genials. Són diversos els turistes de Costa Daurada i Terres de l’Ebre que han optat per gaudir dels avantatges de la targeta que, per 9 euros, ofereix la visita als centres culturals a meitat de preu. La majoria han estat famílies procedents de Barcelona que realitzen la Ruta en diferents caps de setmana al llarg de tot l’any de validesa de la targeta.

La Ruta del Paisatge dels Genis col·labora amb l’Agència Catalana de Turisme (és membre del Club de Turisme Cultural), amb Turespaña i amb Segittur per a la difusió del producte turístic en l’àmbit internacional. En aquest sentit, s’han dut a terme accions en els mercats d’Itàlia, França i Alemanya.

La Ruta del paisatge dels Genis està treballant per la fidelització dels turistes que l’han visitat a través de les accions del Club de la Ruta, com l’edició d’un newsletter electrònic amb les novetats, l’agenda d’activitats i sorteigs, així com en la creació de noves ofertes de paquets turístics sota la seva marca registrada.

Per a més informació: www.elpaisatgedelsgenis.cat o a l'Oficina Tècnica del Paisatge dels Genis al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci al Campus de la Universitat Rovira i Virgili a Vila-seca (977 394 871). 

Galeria d'imatges