El Palau Bofarull, de la Diputació a Reus, acull l'exposició Parelles artístiques. Experiències creatives per la salut mental

La diputada Núria Crivillé ha inaugurat aquest vespre la mostra, amb les obres fetes en el marc de la 9ena edició d'aquest projecte inclusiu

13/03/2015
Cultura
Reus
Premsa
La diputada Núria Crivillé, inaugurant l'exposició
La diputada Núria Crivillé, inaugurant l'exposició

El Palau Bofarull de la Diputació a Reus acull fins al 26 de març l'exposició Parelles artístiques. Experiències creatives per a la salut mental. La mostra és el resultat de les obres dutes a terme en el marc de la 9ena edició del projecte, impulsat per la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, en què per tercer any consecutiu hi han participat a les nostres comarques l'Associació la Muralla i el Grup Pere Mata. Les 11 peces que es poden contemplar i adquirir en una subhasta posterior són fruit del treball a quatre mans entre artistes amateurs amb problemes de salut mental i artistes professionals, els quals han treballat per parelles.

Els objectius de Parelles Artístiques són sensibilitzar la societat vers la salut mental i facilitar l’expressió i la creativitat dels artistes amateurs que hi participen. Per aquest motiu, la importància del projecte no recau només en el producte final que s’exposa, sinó en el procés creatiu que viu cada parella artística: el diàleg, l’intercanvi d’experiències i el vincle que es forma.

La diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Núria Crivillé, ha inaugurat aquest vespre la mostra, en un acte en què han participat també Anna Bové, psicòloga del Servei de Rehabilitació Comunitària de l'Institut Pere Mata; el president de l’Associació la Muralla, Josep Maria Monné, i una de les parelles artístiques, Jean Segovia i Núria Calvet, els quals han parlat en nom de tota la resta.
Durant l'acte, la diputada Nuría Crivillé ha posat en valor aquesta l’exposició “important i fonamental”, tot destacant que “fa molts anys que l’art es fa servir com a teràpia”. A més, ha destacat que “les parelles artístiques són com una cadena creativa sense fi”, ja que estimulen el contacte, la relació i l’aprenentatge entre les persones.

D’altra banda, Anna Bové, de l’Institut Pere Mata, ha ressaltat que “és un goig poder presentar una altra edició d’aquesta exposició”, i ha agraït a la Diputació que cedeixi el Palau Bofarull per a fer-ho. A més, ha explicat el projecte, que “implica persones de manera única”, i que ja porta més de 300 obres fetes i que cada cop s’estén més arreu del territori català.

Josep Maria Monné, de l’Associació la Muralla, ha agraït a la Diputació la seva col·laboració i a totes les parelles artístiques el seu treball per fer possible la mostra que avui s’ha inaugurat. En aquest sentit, una de les parelles, Jean Segovia i Núria Calvet, han explicat la seva experiència. El fotògraf Jean Segovia ha descrit l’experiència com “interessant i creativa”, ja que “hem fusionat fotografia i ceràmica, prenent com a font d’inspiració la vila d’Altafulla”. Finalment, Núria Calvet ha agraït “l’oportunitat de plasmar la nostra obra al Palau Bofarull”.

 


 

Etiqueta: 
Exposicions
Galeria d'imatges
  • Foto de família amb les parelles artístiques que han participat en el projecte
  • Una de les parelles artístiques, explicant la seva obra a la diputada Núria Crivillé