El Palau de la Diputació acollirà la jornada "Dinamització i suport a les entitats ambientals"

Durant la sessió, organitzada conjuntament amb la Generalitat, es presentarà el Pla de suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya.

24/04/2012
El Palau de la Diputació acollirà la jornada "Dinamització i suport a les entitats ambientals"
El Palau de la Diputació acollirà la jornada "Dinamització i suport a les entitats ambientals"

El Palau de la Diputació de Tarragona serà l’escenari demà, dia 25 d’abril, a partir de les 16.00 hores, de la presentació del Pla de suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya TSAcat 2011-2014, impulsat per la Generalitat de Catalunya. Les dues institucions organitzadores han convocat a representants del món local del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

Sota el títol “Dinamització i suport a les entitats ambientals”, la jornada té com a objectiu principal identificar línies d'actuació, mesures i accions encaminades a promoure, consolidar i enfortir l'associacionisme i el voluntariat ambiental, i a reconèixer la tasca social que realitzen les entitats ambientals.

La sessió, organitzada conjuntament amb la Diputació de Tarragona, està dirigida principalment a les entitats ambientals i comptarà amb la presència del director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Cèsar Puig, i la diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori, Núria Crivillé.

En la sessió "Dinamització i suport a les entitats ambientals", que tindrà lloc a la sala Santiago Costa del Palau de la Diputació de Tarragona , a més del pla es presentarà també el Pla d'Acció 2011-2012, que identifica les principals accions que es duran a terme en aquest període. Les actuacions van destinades a capacitar a través de la formació, caracteritzar el TSAcat, enfortir el seu finançament, visibilitzar les entitats, potenciar la seva representativitat i incidència en les polítiques públiques, promoure les seves relacions amb la societat i la seva base social i augmentar la qualitat dels seus projectes. A més, en la sessió, es presentaran serveis i eines gratuïtes per a les entitats catalanes i hi haurà una taula rodona on entitats ambientals del territori explicaran diferents projectes d’enfortiment del sector.

El Pla, impulsat per la Direcció General de Polítiques Ambientals, és una eina de planificació departamental i, per tant, inclou les mesures que el Departament de Territori i Sostenibilitat promourà o durà a terme durant els propers quatre anys, amb la col·laboració d'altres departaments de la Generalitat, dels ens locals, d'agents i actors socials i, naturalment, del propi sector.

Galeria d'imatges