El Palau de la Diputació de Tarragona acull la jornada "Dinamització i suport a les entitats ambientals"

Durant la sessió, organitzada conjuntament amb la Generalitat, s’ha presentat el Pla de suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya.

26/04/2012
El Palau de la Diputació de Tarragona acull la jornada "Dinamització i suport a les entitats ambientals"
El Palau de la Diputació de Tarragona acull la jornada "Dinamització i suport a les entitats ambientals"

El Palau de la Diputació de Tarragona ha estat l’escenari aquesta tarda de la presentació del Pla de suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya TSAcat 2011-2014, impulsat per la Generalitat de Catalunya. Representants del món local del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre han participat a la jornada, organitzada conjuntament per la Diputació i la Generalitat.

Sota el títol “Dinamització i suport a les entitats ambientals”, la jornada té com a objectiu principal identificar línies d'actuació, mesures i accions encaminades a promoure, consolidar i enfortir l'associacionisme i el voluntariat ambiental, i a reconèixer la tasca social que realitzen les entitats ambientals.

La diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori, Núria Crivillé, i el responsable d’Informació i Educació Ambiental dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Jordi Cortadellas, han donat la benvinguda als assistents. Núria Crivillé, i el representant de la Conselleria de Medi Ambient han destacat la col·laboració que la Diputació de Tarragona dóna al Pla de suport al tercer sector ambiental de Catalunya 2011-2014. Per aquest motiu, la Diputació es fa càrrec d’una de les vocalies de la mesa Local d’aquest pla, amb l’objectiu de promoure l’aplicació i el desplegament en l’àmbit local i fer-ne el seguiment.

En la sessió "Dinamització i suport a les entitats ambientals", s’ha presentat també el Pla d'Acció 2011-2012, que identifica les principals accions que es duran a terme en aquest període. Les actuacions van destinades a capacitar a través de la formació, caracteritzar el TSAcat, enfortir el seu finançament, visibilitzar les entitats, potenciar la seva representativitat i incidència en les polítiques públiques, promoure les seves relacions amb la societat i la seva base social i augmentar la qualitat dels seus projectes. A més, a la sessió, s’han presentat els serveis i eines gratuïtes per a les entitats catalanes. La Jornada ha finalitzat amb una taula rodona on entitats ambientals del territori han explicat els diferents projectes existents per l’enfortiment del sector.

El Pla, impulsat per la Direcció General de Polítiques Ambientals, és una eina de planificació departamental i, per tant, inclou les mesures que el Departament de Territori i Sostenibilitat promourà o durà a terme durant els propers quatre anys, amb la col·laboració d'altres departaments de la Generalitat, dels ens locals, d'agents i actors socials i, naturalment, del propi sector.

Galeria d'imatges