El periodista Lluís Marquina reflexiona sobre el potencial de la Internet de les Coses a la TINETjornada 2017

La trobada anual sobre noves tecnologies omple la Sala Santiago Costa de la Diputació de Tarragona

03/06/2017
TIC
Tarragona
La jornada ha aplegat a la vora d'un centenar de persones al Palau de la Diputació
La jornada ha aplegat a la vora d'un centenar de persones al Palau de la Diputació

 

El periodista especialista en tecnologia i presentador del programa de TV3 Generació Digital, Lluís Marquina, ha reflexionat aquest dissabte al matí sobre el potencial de la Internet de les Coses i ha explicat les possibilitats que ja ofereixen avui dia els objectes connectats a la xarxa. Amb la seva conferència Connectant els objectes, el periodista ha omplert la Sala Santiago Costa del Palau de la Diputació de Tarragona durant la TINETjornada 2017.

La diputada Imma Costa ha estat l'encarregada d'inaugurar la jornada

Un centenar de tinetaires i amants de les noves tecnologies han participat aquest dissabte en aquesta trobada anual que enguany ha dut per títol 'Internet, les coses i nosaltres' i que ha estat inaugurada per la diputada de la Diputació de Tarragona Imma Costa. A més de conèixer els objectes i gadgets interconnectats que ja es poden utilitzar avui dia a la llar, a la ciutat i o al cos, la jornada també ha servit per posar de relleu la gran quantitat d'informació que s'intercanvia a causa d'aquestes connexions, les avantatges i els riscos que això suposa, i quines mesures cal tenir en compte per tal preservar la privacitat i seguretat en aquest àmbit.

La TINETjornada també ha comptat amb la xerrada Robòtica i programació, de Tania Valderrama, coordinadora pedagògica de Dynamind (iniciativa que promou la robòtica i la tecnologia), i de Marc Albesa, coordinador d’activitat de la mateixa empresa.  Per cloure la trobada, els assistents han pogut participar en un taller de programació amb tauletes amb l'objectiu de conèixer alguns conceptes bàsics de programació que ajudin a trencar les barreres inicials que frenen l'ús i el desenvolupament dels objectes interconnectats.

La Diputació de Tarragona any rere any organitza la TINETjornada en el marc de les seves activitats i iniciatives de caràcter formatiu amb l'objectiu de contribuir a la difusió de les tecnologies de la informació i la comunicació i estendre’n l'ús.

La TINETjornada 2017 en imatges
Etiqueta: 
TINETjornada
Galeria d'imatges
  • La TINETjornada ha estat inaugurada per la diputada Imma Costa
  • El periodista Lluís Marquina ha introduït als assistents al món de la Internet de les Coses
  • Tania Valderrama i Marc Albesa han parlat sobre robòtica i programació