El sector turístic augura una bona ocupació a la Costa Daurada aquesta temporada

L'aeroport de Reus preveu arribar a un milió de passatgers, amb un increment d'activitat del 29%, segons destaca el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer

21/06/2017
Turisme
Tarragona
Comunicació
Un moment de la presentació de les previsions turístiques
Un moment de la presentació de les previsions turístiques

El sector turístic de la Costa Daurada augura uns nivells òptims d'ocupació per a aquest estiu, segons les previsions fetes públiques aquest dimecres en un acte convocat per Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), amb la participació del president del patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer, i altres representants d'aquest àmbit. En concret, es preveu que enguany se superi el rècord de 19,7 milions de pernoctacions a la Costa Daurada.

Per mercats, es calcula que el britànic i l’irlandès augmentaran, previsiblement, gràcies a l'increment de vols als aeroports de Barcelona i de Reus. Així mateix, els mercats francès, rus, belga i holandès també podrien ser més importants a la zona. Fins ara, segons dades de l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, aquest any s'ha iniciat positivament: de gener a juny, a Salou, Cambrils i Vila-seca/la Pineda han augmentat les pernoctacions un 7%. Per mercats, l'espanyol ha crescut un 8%; l'irlandès ha tingut un increment del 31%; i aquesta tendència també s'ha produït en mercats com l'italià (49%); l'alemany (1,3%) o el rus (47%).

 

Més passatgers i connexions per avió

Pel que fa als vols a l'aeroport de Reus, el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha assenyalat que l’objectiu de la present temporada és arribar a la xifra d’un milió de passatgers, i superar així els més de 800.000 de l’any 2016. Per això, s'ha apostat per aconseguir noves connexions, com Amsterdam, Katowice, Moscou, Londres Southend, East Midlands, Birmingham, Dublín, Glasgow i Londres Stansted. Així mateix, s'ha aconseguit la connexió amb un nou mercat: Polònia. Així, per enguany s'estima que l'aeroport de Reus aconseguirà un increment d'activitat global del 29%. Per mesos, a l'abril ja va créixer un 53%, al maig un 28% i s'espera que de juny a octubre creixi de mitjana un 30%.

L’aeroport de Reus és una de les principals portes d’entrada a la Costa Daurada, enguany amb 29 connexions amb diferents aeroports d’Europa, bé sigui en vols de línia regular o xàrters, i 13 companyies diferents. Transavia, Pobeda Airlines, Stobart Air, Sunway Travel, Rainbow Tours, Barrhead Travel s'estrenen aquest 2017.

En aquestes bones previsions de la present temporada turística hi han tingut molt a veure l'aposta conjunta del patronats de turisme de la Diputació de Tarragona; de Salou, Cambrils i Vila-seca; PortAventura World i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT), entre altres. Durant aquest any, a més de l'assistència a fires internacionals com al Regne Unit, Bielorússia, Ucraïna i Països Bàltics, també s'han organitzat workshops professionals a València, Palma de Mallorca, Madrid, Santander o Sant Sebastià.

 

 

Etiqueta: 
Turisme
Galeria d'imatges