Es presenta E-Reputació, una eina per a la gestió de la reputació "on-line" d’allotjaments i destinacions turístiques de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

L’1 de novembre, els allotjaments (hotels, càmpings, apartaments i establiments de turisme rural) en rebran el primer informe mensual.

14/10/2016
Turisme
Vila-seca
Comunicació
Un moment de la presentació
Un moment de la presentació

El Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona han presentat, aquest divendres, E-Reputació, una eina que té per objectiu millorar la gestió de la reputació on-line als allotjaments (hotels, campings, apartaments i establiments de turisme rural) i gestors de destinacions turístiques de les marques Costa Daurada i Terres de l'Ebre. 

Martí Carnicer, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, ha assenyalat que l’evolució de les noves tecnologies genera noves necessitats al sector turístic com el fet que les opinions dels usuaris creïn una reputació on-line per a empreses i destinacions. “Els grans allotjaments s’han dotat de programaris per gestionar-ho però calia una eina al servei de les petites i mitjanes empreses perquè també puguin veure com són percebuts i quina és la seva reputació on-line, així com gestionar-la”, ha explicat.

Els allotjaments que formen part del Tourism Data System de Costa Daurada i Terres de l’Ebre, la plataforma d’informació turística del PCT de Turisme i Oci, rebran a partir de l’1 de novembre el primer informe mensual sobre la seva reputació on-line.

Alícia Orellana, directora tècnica de l’Observatori del PCT de Turisme i Oci de Catalunya, ha destacat que E-Reputació és un nou mòdul de la plataforma Tourism Data System, així que a banda de la informació sobre ocupació i preus, només per respondre les enquestes estadístiques, tindran un nou retorn d’informació. Els allotjaments rebran un informe mensual automàtic al seu correu amb els paràmetres bàsics de la seva reputació on-line i alertes específiques quan rebin un comentari negatiu, perquè el puguin respondre.

Joan Borràs, responsable de Tecnologia del PCT de Turisme i Oci, ha explicat el funcionament de l’eina i que E-Reputació genera un informe amb les valoracions de l’allotjament comparades amb la valoració global dels allotjaments de la seva categoria i zona, i on s’indica també el percentatge de resposta que tenen dels seus comentaris. Per la seva part, els gestors de les destinacions poden consultar al Tourism Data System les valoracions globals de la seva destinació així com comparar-les amb les valoracions dels diferents municipis i zones de Costa Daurada i Terres de l’Ebre en les que s’organitza la informació en aquesta plataforma, i generar els seus propis informes a demanda.

A la presentació, s’ha destacat que les dades de cada allotjament són confidencials i només hi pot accedir l’allotjament a qui corresponguin.

Des del mes de març fins a setembre d’aquest any, s’ha dut a terme una prova pilot d’E-Reputació en la que han participat 16 allotjaments de diferents tipologies, hotels, apartaments i campings, i zones, costa i interior, tant de Costa Daurada com de Terres de l’Ebre. Els allotjaments participants s’han mostrat molt receptius a les dades que genera l’eina i han fet algunes aportacions que han permès anar incorporant petites millores.

Mercedes Broto, directora comercial i community manager de CYE Holiday Centre, un dels allotjaments participants en la prova pilot realitzada, ha destacat la utilitat d’E-Reputació per donar resposta a una tasca que fins ara realitzaven manualment, tenint en compte que aquest any han rebut 700 opinions. Ha explicat que a finals d’any revisen tots els resultats de la seva reputació on-line, els analitzen i prenen decisions per a la millora dels seus serveis, de forma que aquest 2016, amb l’eina disponible, els serà molt més fàcil realitzar aquesta anàlisi.

“Una part molt bona són les alertes dels comentaris negatius, perquè hem comprovat que si cuides la reputació on-line, es veu reflectit cent per cent en les vendes”, ha explicat.

E-Reputació s’ha desenvolupat per part del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya per encàrrec del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Etiqueta: 
Turisme
Galeria d'imatges