Gran èxit dels actes de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona amb motiu de Santa Cecília

El centre ha celebrat la diada de la patrona dels músics amb dues activitats que han tingut una molt bona acollida per part del públic

22/11/2014
Premsa
Gran èxit dels actes de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona amb motiu de Santa Cecília
Gran èxit dels actes de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona amb motiu de Santa Cecília

La iniciativa El Conservatori amb les Escoles, que s’ha estrenat enguany a l’Auditori de la Diputació coincidint amb la diada de Santa Cecília, ha captivat i entusiasmat, no només als més petits sinó també als mestres que els han acompanyat. Un espectacle per als sentits, no només per la música que s’ha interpretat, sinó per l’acurada posada escena, així com la complicitat i interacció que han generat amb el públic. Ha estat una experiència engrescadora i a la vegada distesa que ha permès als alumnes gaudir i aprendre amb la música.

Hi han participat alumnes de P-5, de diversos centres de la demarcació: el Col·legi Sant Domènec de Guzman, el Col·legi Santa Teresa de Jesús, el CEIP Sant Jordi de l'Ametlla de Mar, l'Escola la Portalada d’Altafulla i el Collège Français de Reus.

L’activitat consisteix en un cicle de concerts infantils, pensat per a un públic nombrós, compost pel concert de tardor realitzat avui, 22 de novembre, amb l’obra El Carnaval dels animals de C. Saint-Saëns. El de primavera tindrà lloc el 4 d’abril i serà El rei del vent.

A través d'una petita història, que serveix de fil conductor, es presenta d'una forma divertida l'obra El carnaval dels animals. Els nens tenen l'oportunitat d'escoltar diferents instruments, conèixer les característiques bàsiques de cadascun d'ells i tocar-los.

Al final de l'activitat els alumnes han participat cantant tres cançons, el que es pretén amb aquesta acció és que s'adonin que qualsevol pot fer música, ja sigui tocant o cantant.

El concert de Premis Extraordinaris es realitza anualment i poden optar a aquesta convocatòria els alumnes que han finalitzat els estudis de Grau Professional amb la qualificació d’excel·lent en les assignatures d’història de la música, harmonia, música de cambra i instrument. Les actuacions musicals han tingut lloc a la Sala Xavier Gols del Centre, i han anat a càrrec de David Negrié Miguel, percussió; Josep Arnau de Antonio, clarinet; Música de cambra; David Urrutia Ferré, trompeta; Clara Larrañaga de Bofarull, violí; M. del Mar Vaqué Mur, piano i Mireia Tarragó Celada, cant.

Gran èxit dels actes de l'Escola i Conservatori de Música a Tarragona amb motiu de Santa Cecília
Galeria d'imatges