Josep Poblet, pregoner de la Festa Major de Bonastre

Des del balcó de l’Ajuntament va donar el tret de sortida als actes organitzats amb motiu de Santa Magdalena.

23/07/2012
Des del balcó de l’Ajuntament va donar el tret de sortida als actes organitzats amb motiu de Santa Magdalena.
Des del balcó de l’Ajuntament va donar el tret de sortida als actes organitzats amb motiu de Santa Magdalena.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a la Festa Major de Bonastre d’enguany. Acompanyat del diputat i alcalde de El Vendrell, Benet Jané i de l’alcalde del municipi, David Godall, va pronunciar divendres al vespre unes paraules des del balcó de l’Ajuntament, destacant les particularitats locals de Bonastre, que contribueixen a “construir una consciència global de país”, va afirmar.

A l’acte, van estar presents també membres de la corporació municipal, presidents de les entitats de la població i alcaldes de les poblacions veïnes de la comarca del Baix Penedès. A més, nombrosos veïns no es van voler perdre l’inici de les festes, materialitzat amb l’encesa de la traca de festa major i l’inici de la cercavila de foc a la plaça, tot just finalitzat el pregó. L’acte inaugural de la festa va finalitzar amb un correfoc pels carrers de la població a càrrec dels Aguilots de Bonastre i del Grup de Diables de Llorenç del Penedès.

Durant la seva intervenció, Josep Poblet va posar de manifest que la festa major és “temps d’esbarjo i de descans”, però “també ha de ser un temps de reflexió sobre el moment i la societat”. A més, va destacar la relació del municipi amb les figures de Josep Maria Jujol –present al baptisteri i el sagrari de l’església- i del mossèn Josep Sanabre –amb estudis de gran rigor i capacitat analítica- sobre el segle XVII. Finalment, va encoratjar els veïns a mantenir viva la història i el caràcter del poble.

Els actes organitzats amb motiu de la Festa Major de Bonastre, en honor a Santa Magdalena, que se celebra diumenge, 22 de juliol, s’allarguen fins al 23 de juliol. Durant aquests dies, s’ha pogut gaudir d’un ampli ventall d’activitats dirigides a tots els públics, com la festa del pa beneït, la festa de l’escuma, balls, la sindriada popular i l’espectacle de màgia, entre altres.

Galeria d'imatges