La Diputació col·labora en un projecte europeu d'entitats locals i economia social i solidària, en el marc de la iniciativa interregional Arc Llatí

Ha participat en una trobada a Màntova per conèixer de prop les bones pràctiques d'aquesta província italiana en matèria de mediambient, discapacitat o voluntariat

10/11/2015
Cooperació
Itàlia
Comunicació
Els participants van visitar cooperatives de l'àmbit del medi ambient, la discapacitat i el voluntariat
Els participants van visitar cooperatives de l'àmbit del medi ambient, la discapacitat i el voluntariat

Representants de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona han participat en una trobada del projecte Economia Social i Solidària i Entitats Locals: cooperacions al servei del desenvolupament territorial i la innovació social, que ha tingut lloc a Màntova (Itàlia). El projecte està liderat pel Conseil Général des Pyrénées-Orientales i hi participen com a socis les províncies italianes de Màntova i Viterbo, les diputacions de Tarragona, Lleida i Granada, els departaments francesos de l'Hérault i Haute-Corse, així com la Secretaria Permanent de l'Arc Llatí.
El seu objectiu és comparar en el si de les diferents províncies del Mediterrani, el paper que ocupa l’Economia Social i Solidària en el desenvolupament econòmic d’aquests territoris i en les polítiques públiques que l’enforteixen.

La trobada ha tingut com a objectiu presentar les millors bones pràctiques de la província de Màntova en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària. Les entitats participants han pogut visitar tres cooperatives de la zona que es dediquen a activitats de reciclatge/mediambient, gastronomia/discapacitat i cultura/voluntaris.

La Diputació de Tarragona ha convidat a l’acte a l’associació del Taller Baix Camp, una entitat sense ànim de lucre que treballa per oferir el suport i les oportunitats necessàries a les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i a les seves famílies per millorar la seva qualitat de vida, mitjançant la màxima integració social i laboral d’aquestes persones.

En els propers mesos es duran a terme dues trobades més de bones pràctiques, una a Tarragona i Lleida i l’altra a Perpinyà. El projecte es tancarà amb un Seminari final on es presentaran les conclusions del treball i un pla d’acció conjunt per enfortir l’economia social i solidària  dels territoris de l’Arc Llatí. Finalment, es realitzarà una acció de lobby davant les institucions europees, donant  a conèixer, a través del treball conjunt, l'interès del sector de l’economia social i solidària, especialment a la Mediterrània.

L’Arc Llatí és una associació d’administracions locals de nivell intermedi dels estats italià, francès i espanyol que treballa per la cooperació política i tècnica a la Mediterrània. Aquesta xarxa, de la qual la Diputació de Tarragona forma part, té l’objectiu de contribuir a la construcció d’un espai comú mitjançant la col·laboració dirigida a la cohesió social, econòmica, territorial i reforçant la relació amb els territoris del sud de la Mediterrània.

Etiqueta: 
Cooperació
Galeria d'imatges