La Diputació convoca els premis Tapiró de Pintura i Julio Antonio d'Escultura, en el marc de la Biennal d'Art 2012

Els dos prestigiosos guardons, oberts a autors de tot l’Estat, tenen com a objectiu fomentar la recerca i la creació en aquests dos àmbits artístics.

16/06/2012
La Diputació convoca els premis Tapiró de Pintura i Julio Antonio d'Escultura, en el marc de la Biennal d'Art 2012
La Diputació convoca els premis Tapiró de Pintura i Julio Antonio d'Escultura, en el marc de la Biennal d'Art 2012

La Diputació de Tarragona ha convocat el 38è Premi Tapiró de Pintura i el 36è Premi Julio Antonio d’Escultura, en el marc de la Biennal d’Art 2012. Aquests dos prestigiosos guardons tenen com a objectiu fomentar la creació i la recerca en els respectius camps artístics. Els guardons, que es van lliurar per primer cop als anys 40 del segle XX, i que es convoquen cada dos anys, han estat l’aparador de la creació artística a les comarques de Tarragona al llarg de tot aquest temps, i han convertit la Biennal en un referent per a autors d’arreu de l’Estat.

Els premis tenen un doble vessant: una dotació econòmica de 6.000 euros per als guanyadors de cadascuna de les dues especialitats, i la realització d’una exposició individual a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Art de la Diputació de la Diputació de Tarragona. Si el jurat ho considera oportú, podrà concedir un accèssit en cada especialitat, de 3.000 euros. Així mateix, podrà declarar desert el premi si considera que les obres presentades no en són prou meritòries.

Els dossiers s’han de presentar al Museu d’Art Modern de la Diputació del 2 al 31 de juliol de 2012. Seran admeses les propostes d’obres originals, signades i inèdites, és a dir, que no hagin estat exposades ni premiades en cap altre certamen o exposició. La tècnica i la temàtica seran lliures. El jurat en farà una primera selecció valorant aspectes com la qualitat, la tècnica i la innovació. Un cop realitzada aquesta tria de dossiers, es notificarà als preseleccionats, que hauran de fer arribar les obres que aspirin als guardons, a partir de les quals el jurat decidirà els premis en cadascuna de les especialitats valorades: pintura i escultura. Els primers premis passaran a ser propietat de la Diputació.

Per a més informació, podeu consultar el web del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (www.dipta.cat/mamt).

Galeria d'imatges