La Diputació de Tarragona col·labora amb la Setmana Europea de la Custòdia del Territori

Del 28 de setembre al 7 d’octubre tindran lloc més de 130 activitats arreu de Catalunya

26/09/2012
La Diputació de Tarragona col·labora amb la Setmana Europea de la Custòdia del Territori
La Diputació de Tarragona col·labora amb la Setmana Europea de la Custòdia del Territori

La Diputació de Tarragona, a través de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del Servei d’Assistència Municipal, col·labora amb la 4a Setmana Europea de la Custòdia del Territori, que se celebrarà entre el 28 de setembre i el 7 d’octubre. En concret, la Diputació de Tarragona dóna suport a l’organització d’actes relacionats amb la biodiversitat i la conservació del patrimoni natural, cultural i paisatgístic, i a la difusió entre els municipis i institucions vinculades al territori.

La setmana Europea de la Custòdia del Territori convida a la ciutadania a gaudir, viure i connectar amb la natura a través de més de 130 activitats arreu de Catalunya, organitzades per més de 50 entitats, i promogudes per la Xarxa de Custòdia del territori, amb el suport de la Comissió Europea i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Un curs d’iniciació a la fotografia de natura, sortides d’observació d’ocells, jornades de voluntariat per recuperar hàbitats del litoral català o un taller dels secrets de les herbes remeieres, en són alguns exemples.

Aquesta iniciativa té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania la filosofia de conservació i gestió sostenible del territori pel que fa a la corresponsabilitat de propietaris, administracions públiques i usuaris en la protecció i conservació de la terra i dels seus valors naturals, culturals i paisatgístics. De fet, la Xarxa de Custòdia del Territori és una organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori com a estratègia innovadora de conservació de la natura.

Galeria d'imatges