La Diputació de Tarragona dóna suport a la lliuta contra la mosca negra a les Terres de l'Ebre

La Diputació de Tarragona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya han subscrit l’acord per al 2012.

04/04/2012
La Diputació de Tarragona dóna suport a la lliuta contra la mosca negra a les Terres de l'Ebre
La Diputació de Tarragona dóna suport a la lliuta contra la mosca negra a les Terres de l'Ebre

La Diputació de Tarragona destinarà 100.000 euros aquest any a finançar actuacions per a la prospecció i tractaments larvicides amb la finalitat d’evitar la proliferació de la mosca negra (Simulium spp) al riu Ebre. Així ho estableix l’acord subscrit aquesta tarda pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i pel director general de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Francesc Sancho. L’acte ha comptat també amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; del vicepresident territorial de la Diputació a les Terres de l’Ebre, Pere Panisello; del president de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Albert Gómez, i de la diputada i responsable de Medi Ambient de la Diputació, Núria Crivillé.

En concret, la Diputació de Tarragona financia el 27,02% del projecte, valorat en 370.000 euros per part de l’Agencia de Salut Pública. Durant l’acte de signatura, que ha tingut lloc al Palau Climent, de la Diputació a Tortosa, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat la millora que aquesta acció suposa per a la ciutadania, motiu pel qual la institució intercomarcal ha refermat el seu suport per als dos propers anys, 2013 i 2014, amb una aportació de 100.000 euros anuals. A més, ha ressaltat el fet que en projectes com aquests s’uneixen els esforços de totes les administracions; “junts podem fer més”, ha afirmat Poblet.

Per la seva part, el director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Francesc Sancho, ha qualificat aquesta acció de “molt important”, i ha destacat que forma part d’un projecte polític del Govern de la Generalitat. “Volem ajudar a fer salut”, ha manifestat Francesc Sancho, qui ha destacat també la repercussió del projecte de cara al sector turístic de les Terres de l’Ebre. Per aquest motiu, l’acció s’emmarca en el criteri d’unificar esforços per aconseguir una optimització dels recursos i donar continuïtat al projecte per aconseguir eradicar aquest fenomen de la mosca negra.

La Diputació de Tarragona està molt implicada en l’assoliment d’aquest objectiu a les Terres de l’Ebre. Des del 30 d’abril de 1999 és membre del Consorci CODE, que destina part de les aportacions a la lluita contra la mosca negra. I a més, l’any 2010 es van iniciar els acords específics per a aquest concepte, inicialment per un import de 60.000 euros anuals.

Amb aquesta acció, la Diputació posa de manifest la seva voluntat de donar suport jurídic, tècnic i econòmic als ens locals i entitats sense ànim de lucre en matèria de protecció i promoció de salut pública, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i assolir el compliment de les competències municipals en la matèria.

Galeria d'imatges