La Diputació de Tarragona presenta el PAM 2020-2023 als alcaldes i alcaldesses de les Terres de l'Ebre

Dotat amb 85M€, el Pla d'Acció Municipal promou la planificació quadriennal de les inversions per convertir-se en una eina estratègica per als municipis

04/02/2020
Municipi
Tortosa
Comunicació
L'Auditori Felip Pedrell ha estat l'escenari de la presentació
L'Auditori Felip Pedrell ha estat l'escenari de la presentació

L'Auditori Felip Pedrell de Tortosa ha acollit, aquest dimarts a la tarda, la presentació del Pla d'Acció Municipal (PAM) 2020-2023 d'aquesta institució als alcaldes i alcaldesses de les Terres de l'Ebre. La presidenta Noemí Llauradó, juntament amb el diputat delegat del Servei d'Assistència Municipal (SAM), Enric Adell, i la diputada delegada del PAM, Marta Blanch, han introduït els principals aspectes d'aquest pla a la cinquantena de representants municipals que han assistit a aquest acte. Uns i altres han pogut conèixer de prop i resoldre dubtes a l'entorn d'aquest PAM quadriennal, dotat amb 85M€, una inversió 5M€ superior a la del quadrienni anterior.

Una de les principals novetats d'aquest PAM és el fet que ja no contempla una planificació anual sinó quadriennal, una nova temporalitat gràcies a la qual els municipis podran dissenyar millor l'estratègia de les seves actuacions durant el mandat. Aquesta planificació, però, podrà adaptar-se anualment. D'altra banda, la distribució dels recursos inclou a partir d'ara, com a factor determinat, la superfície del terme municipal i l'existència o no de nuclis agregats o d'entitats municipals descentralitzades dins del municipi. Així, la major grandària del terme o el fet que inclogui aquests altres nuclis poblats representarà una major inversió per a aquestes àrees. En aquest sentit, cada km2 representarà 538,98€, i cada entitat singular 1.759,83€.

Una altra modificació destacada és la incorporació d'un nou programa d'ajuts, el Programa de Sanejament de les finances municipals, específic per a aquest àmbit i que s'afegeix als tres programes ja existents fins ara: Inversions, Despeses corrents i Secretaria-Intervenció.

 

 

Etiqueta: 
PAM
Galeria d'imatges
  • Una cinquantena d'alcaldes han assistit a la presentació del PAM 2020-2023