La Diputació de Tarragona reordenarà les travesseres de Vila-rodona per millorar-ne la seguretat

La presidenta de la institució, Noemí Llauradó, ha signat aquest dijous un conveni de col·laboració amb l’ajuntament que permetrà materialitzar el projecte

23/07/2020
Xarxa Viària
Vila-rodona
Comunicació
Moment de la signatura del conveni amb l'Ajuntament de Vila-rodona
Moment de la signatura del conveni amb l'Ajuntament de Vila-rodona

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i l’alcalde de Vila-rodona, Ramon M. Bricollé, han signat aquest dijous al matí el conveni de col·laboració entre ambdues institucions que permetrà reformar i condicionar les travesseres del municipi amb l’objectiu de garantir la seguretat de tots els usuaris. A l’acte, que ha tingut lloc a l’ajuntament de Vila-rodona, també hi han assistit el diputat delegat del Servei d’Assistència al Territori (SAT) de la Diputació, Adam Tomàs, i els diputats de la mateixa institució Marta Blanch, Jordi Cartanyà i Marc Ayala. 

“Totes aquestes millores que sorgiran de les obres que es duran a terme al vostre poble, revertiran en una millor qualitat del benestar dels veïns, de la convivència entre vehicles i vianants, en una millor seguretat de la via i dels seus usuaris i una pacificació del trànsit”, ha explicat la presidenta de la Diputació durant la seva intervenció. L’alcalde de Vila-rodona, Ramon M. Bricollé, també ha destacat la importància que té aquest projecte per al municipi i ha agraït a la Diputació “perquè han sabut entendre la nostra demanda, han sabut comprendre la necessitat que tenia Vila-rodona”.

En acabar l’acte, els assistents s’han desplaçat fins al lloc on es realitzaran les obres i el cap del SAT de la Diputació, Jaume Vidal, ha fet una breu explicació del projecte.

L’acord permetrà la cessió temporal per part de l’Ajuntament de Vila-rodona a la Diputació de Tarragona del carrer Pau Robert i Rabadà i d’uns terrenys confrontants (actualment de titularitat municipal) per tal que l’ens supramunicipal pugui condicionar la via, prolongar-la i connectar-la a la TV-2443 perquè faci la funció de travessera.D’aquesta manera, l’acord també preveu que els dos trams de la TV-2443 (entre el PQ. 0,00 i 0,28) i la TP-2003 (entre el PQ. 0,51 i el 0,70) que fan aquesta funció actualment, i que són titularitat de la Diputació de Tarragona, es condicionin i passin a ser vials municipals. 

Les reformes serviran per reordenar els espais amb l’objectiu que vianants i vehicles puguin circular amb més seguretat per l’interior del municipi, ja que les travesseres actuals no disposen ni de voreres ni d’amplada suficient, i a més se situen al lloc d’accés a la zona escolar i esportiva del municipi. Aquesta solució també permetrà reduir el tram de carretera que travessa per l’interior de Vila-rodona i evitarà haver de construir una circumval·lació. Segons el conveni, la Diputació de Tarragona serà l’encarregada de redactar el projecte, així com d’executar-lo i finançar les obres.

Etiqueta: 
Carreteres
Galeria d'imatges