La Diputació de Tarragona segueix apostant per la biomassa forestal i organitza jornades formatives per impulsar aquesta energia renovable a la demarcació

Dues jornades a Tarragona i Vandellòs informen dels beneficis de la biomassa en el sector químic, la gestió forestal i la prevenció d’incendis

28/11/2019
Medi Ambient
Tarragona i Vandellòs
Comunicació
Jornada 'Impuls de la biomassa forestal per ús tèrmic al sector químic'
Jornada 'Impuls de la biomassa forestal per ús tèrmic al sector químic'

Amb l'objectiu d'impulsar la biomassa com una alternativa de producció d'energia, la Diputació  organitza jornades formatives arreu de la demarcació. Aquest dijous ha tingut lloc a Tarragona la jornada ‘Impuls de la biomassa forestal per ús tèrmic al sector químic’ amb l’objectiu d’informar dels beneficis de la biomassa forestal com a font d’energia tèrmica per a les indústries químiques, ja que permet reduir costos energètics i millorar la seva competitivitat i sostenibilitat. A més, s’han presentat diversos casos d’èxit del sector químic perquè aquest pugui valorar la biomassa en substitució d’altres fonts d’energia tèrmica. La jornada forma part del Pla Anual 2019 de transferència tecnològica de la Generalitat de Catalunya, aquest inclou actuacions en l’àmbit de la recerca i la investigació i aposta per divulgar i fer transferència de coneixements tècnics i de gestió.

D'altra banda, la setmana passada es va dur a terme a Vandellòs la sessió ‘Gestió forestal, prevenció d’incendis i valorització de forests tarragonines. Com ho fem compatible?’ una jornada emmarcada en el projecte ‘Xarxa de calor de proximitat de la Diputació de Tarragona’ i que va servir per conèixer models de gestió forestal en pinedes de pi blanc que permeten assolir noves economies del bosc i tractaments de defensa contra incendis. També es van mostrar diversos casos d’aplicacions de models silvícoles realitzats en boscos de pi blanc amb l’objectiu de protegir i produir aquesta espècie.

La Diputació de Tarragona impulsa la biomassa forestal com a energia renovable en diversos àmbits. La institució aposta per aquesta energia renovable per tots els seus beneficis com, per exemple, la reducció de gasos d’efecte hivernacle o la dinamització del sector forestal. És per aquest motiu que organitza jornades dirigides a experts procedents d’organismes públics o del sector privat.

La Diputació de Tarragona lidera el projecte 'Xarxa de calor de proximitat' amb l’objectiu de promoure i difondre l’ús de la biomassa local com a font energètica. El projecte preveu la instal·lació de calderes i xarxes de calor en 9 municipis de la demarcació per produir energia tèrmica sostenible a partir de la biomassa per escalfar equipaments municipals i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa operatiu 'FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 4'.

Etiqueta: 
Biomassa
Galeria d'imatges