La Diputació promou el llibre de fotografia, art i territori 'Viatge a la Conca de Barberà 3', editat per Passanant Foto

Josep Poblet destaca la contribució del volum a la difusió de la comarca, en un acte a la seu del Consell Comarcal, a Montblanc.

21/05/2012
La Diputació promou el llibre de fotografia, art i territori 'Viatge a la Conca de Barberà 3', editat per Passanant Foto
La Diputació promou el llibre de fotografia, art i territori 'Viatge a la Conca de Barberà 3', editat per Passanant Foto

La Diputació de Tarragona ha col·laborat en l’edició d’un nou volum de la col·lecció PassFOTO13x18, creada en el marc del certamen Passanant Foto. Es tracta del tercer llibre dedicat a la Conca de Barberà, un viatge fotogràfic que, en aquesta ocasió, s’atura als municipis de Senan, Sarral, Solivella, Pira i Blancafort i que ofereix imatges artístiques captades per l’objectiu de Josep Bou, Jaume Bisbal, Enric de Santos, Maria Gregori, Anna Isan i Conchi Martínez. L’escriptor Josep Vallverdú, resident a la comarca –concretament a l’Espluga de Francolí- hi ha col·laborat amb un relat creat especialment per a aquest tercer volum.

Viatge a la Conca de Barberà 3 s’ha presentat aquest cap de setmana a la seu Consell Comarcal de la Conca, ens que també col·labora en l’edició. L’acte l’ha presidit Josep Poblet, president de la Diputació, acompanyat pel president de l’ens comarcal, Ramon Borràs; l’alcaldessa de Passanant i Belltall, Carme Amenós; el director de Passanant Foto, Josep Bou, i representants dels municipis que apareixen en el llibre.

Poblet ha destacat la contribució de l’obra a la promoció del territori, al mateix temps que ha lloat la qualitat i bellesa de les imatges, que conviden a visitar la comarca. El president de la Diputació també ha ressaltat que la Conca és una de les més dinàmiques pel que fa al llançament de nous llibres: “Aquesta comarca posseeix un excel·lent corpus de bibliografia sobre la major part del coneixement i la història, la cultura, l’art i la religió. Això és possible gràcies a l’interès cultural de la seva gent i les entitats”.
En el seu parlament, i donant resposta a la petició del president de l’ens comarcal, Josep Poblet, en nom de la institució que presideix, s’ha compromès a seguir col·laborant perquè la col·lecció d’aquest treball que consta de cinc llibres és pugui completar, ja que serà la culminació d’un treball iniciat quatre anys enrere.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal de la Conca ha destacat la figura de dos personatges molt importants en l’edició d’aquest tercer volum. Un és Josep Bou, de qui ha dit: “per la nostra comarca, petita i rural, és un luxe poder gaudir entre nosaltres de gent emprenedora i creativa com Bou”, ja que com diu ell en el pròleg de l’obra “s’està fent cultura arrelada al territori”. L’altre personatge a destacar ha estat l’autor dels texts, Josep Vallverdú, “que com era d’esperar fan honor al seu renom d’afamat escriptor”. Per últim Ramon Borràs ha agraït a la Diputació el seu suport i al president Poblet la seva presència a l’acte, “ja que com no podia ser d’altra manera, sempre ha estat al nostre costat”.

Viatge a la Conca de Barberà 3 és el tercer llibre dels cinc que tindrà la col·lecció PassFOTO 13x18. Cadascun dels volums es dedica a una zona diferent de la comarca, fins arribar als 22 municipis de què consta la Conca. El primer volum va recórrer Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb. El segon va versar sobre Vimbodí i Poblet, Vallclara, Vilanova de Prades i l’Espluga de Francolí. En tots els volums editats fins ara, els autors s’endinsen en carrers, places i altres indrets per poder copsar imatges actuals de cada nucli, amb una visió plàstica particular i plena de màgia.

Galeria d'imatges