L'accés a Pinell de Brai, nova inversió de la Diputació a la xarxa viària de les Terres de l'Ebre

El president de la institució supramunicipal inaugura aquesta destacada infraestructura, que inclou un pont.

21/04/2012
L'accés a Pinell de Brai, nova inversió de la Diputació a la xarxa viària de les Terres de l'Ebre
L'accés a Pinell de Brai, nova inversió de la Diputació a la xarxa viària de les Terres de l'Ebre

La Diputació de Tarragona ha invertit un total d’1.000.371,23 euros en el condicionament de l’accés a la població de Pinell de Brai des de la carretera C-43. L’obra ha representat una important millora de les condicions de seguretat de la via. El projecte ha inclòs la construcció d’un nou pont al barranc, que ha substituït l’anterior, de traçat perillós i amplada insuficient.

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha presidit la inauguració d’aquesta destacada infraestructura, en un acte a l’inici del pont nou, amb la participació de l’alcalde del municipi, Lluís Melich, i d’altres membres de la Corporació; del vicepresident territorial de la Diputació a les Terres de l’Ebre i responsable de Carreteres, Pere Panisello; dels diputats de la Diputació Joan Josep Malràs, Joan Piñol i Maria José Beltran, i del president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz.

La inauguració ha inclòs l’actuació del grup de grallers Ull de Bou, del Pinell de Brai. Posteriorment, la localitat ha pogut conèixer en detall el desenvolupament de l’obra, a través de les explicacions del cap de Carreteres de la Diputació, Joan Zaballos, i dels pannells instal•lats al centre la Pianola.

Les obres han representat el condicionament dels 686 metres de carretera que uneixen la rotonda de la C-43 amb l’entrada a Pinell de Brai. Així mateix, al barranc de Pinell s’ha construït un pont de 14 metres de llarg i 12 d’amplada. Les obres les ha executades l’empresa Acsa. La redacció del projecte i la direcció de les obres ha estat a càrrec dels Serveis Tècnics Territorials de la Diputació de Tarragona, del Servei d’Assistència al Territori.

Més seguretat i confort
Josep Poblet ha ressaltat la millora de la nova carretera –pel que fa a accessibilitat, seguretat i confort- i ha refermat el compromís de la Diputació amb els pobles petits del territori, atès que aquestes inversions garanteixen un equilibri territorial necessari per al seu creixement. Poblet també ha fet esment a la posada en marxa, del Pla Zonal de Carreteres de la Diputació de Tarragona, que dóna resposta a les necessitats de millora de la xarxa viària de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona. El president de la Diputació ha felicitat l’alcalde anterior i l’actual per aquesta nova infraestructura –tal com també va fer en la recent inauguració de la rotonda de Garcia, a la Ribera d’Ebre-, i ha llançat un missatge d’optimisme per superar la situació econòmica general actual, fent esment al fet que la Terra Alta és la comarca catalana on més ha crescut el PIB.

De la seva part, l’alcalde de Pinell i el president del Consell Comarcal han agraït a la Diputació de Tarragona la seva implicació en els municipis i la seva contribució a millorar la qualitat de vida dels seus habitants, amb infaestructures viàries com la que s’acaba d’inaugurar a la població.

Galeria d'imatges