Les Terres de l'Ebre celebren la inclusió de la marca turística entre les 100 millors destinacions sostenibles del món

Un acte organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació i pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre ha servit per fer extensiu aquest reconeixement al conjunt del sector turístic de les comarques ebrenques

12/12/2016
Turisme
Ulldecona
Comunicació
L'acte ha aplegat 200 persones del sector turístic de les Terres de l'Ebre
L'acte ha aplegat 200 persones del sector turístic de les Terres de l'Ebre

Les Terres de l'Ebre són una de les 100 millors destinacions sostenibles del món. Així ho ha decidit recentment l'associació internacional Global Green Destinations, en reconeixement a la seva gran biodiversitat i als seus valors mediambientals. Aquest dilluns el sector turístic ho ha celebrat en una trobada organitzada conjuntament pel Patronat de Turisme de la Diputació i pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE). L'acte ha tingut lloc al restaurant Antic Molí d'Ulldecona, el qual recentment ha estat reconegut amb una estrella Michelin i el seu xef, Vicent Guimerà, ha estat distingit cuiner de l'any.

Tot i que el lliurament d'aquest guardó va tenir lloc a Eslovènia durant el mes de setembre, prop de 200 persones s'han aplegat aquest matí en una trobada que ha servit per fer extensiu aquest reconeixement a tots els agents públics i privats de l'àmbit turístic de les quatre comarques ebrenques. Precisament, durant l'acte s'ha lliurat un diploma a totes les entitats i empreses que formen part de la marca Terres de l'Ebre. En aquest sentit, durant la seva intervenció el president de la Diputació, Josep Poblet, ha destacat que aquest reconeixement internacional és fruit de "l'esforç col·lectiu i la feina coordinada" del sector turístic de les Terres de l'Ebre en el seu conjunt. I ha assenyalat que "cal una complicitat permanent amb tots els agents del sector turístic per reeixir amb l'estratègia".

La Diputació està fortament compromesa amb el turisme. Des de l'any 2005 gestiona aquesta marca turística amb un equip de persones que treballen des del mateix territori amb un pla estratègic específic per tal de potenciar-ne les seves singularitats. L'any 2013 les Terres de l'Ebre van ser declarades Reserva de la Biosfera, una fita de la qual va sorgir el pla de foment del turisme actiu, promogut conjuntament amb agents del territori i la Generalitat de Catalunya, i que ha fet realitat aquest estiu un conjunt de millores en infraestructures turístiques.

El president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer, ha posat de manifest els bons resultats de les Terres de l'Ebre. A finals d'any les quatre comarques ebrenques hauran rebut gairebé 1,5 milions de turistes, amb un 8% més de pernoctacions que l'any anterior. Carnicer ha assegurat que "des del patronat es continuarà treballant per seguir enfortint aquesta línia engegada".

L'acte ha comptat també amb la participació del president de COPATE, entitat gestora de la Reserva de la Biosfera, Francesc GAS; del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura. A més, hi han assistit nombroses autoritats i una àmplia representació d'entitats turístiques i empresarials de les Terres de l'Ebre. Durant la trobada Miguel Àngel Troitiño, catedràtic de Geografia de la Universidad Complutense de Madrid i expert en patrimoni mediambiental sostenible i certificacions de la UNESCO, ha ofert una xerrada durant la qual ha posat de manifest que la sostenibilitat i l'ús responsable del patrimoni són els fonaments pel turisme del futur.

 

Etiqueta: 
Turisme
Galeria d'imatges
  • Les Terres de l'Ebre, una de les 100 millors destinacions sostenibles del món
  • Les Terres de l'Ebre, una de les 100 millors destinacions sostenibles del món
  • Les Terres de l'Ebre, una de les 100 millors destinacions sostenibles del món